RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty / All Over Press

- Kvinnfolk har ingenting i fotballen å gjøre

Sist oppdatert:
Tidligere verdensstjerne sjokkerer.

I forrige uke ble det skrevet en masse om AC Milans mangeårige visepresident Adriano Galliano.

Ringreven hadde angivelig takket for seg i den italienske storklubben, fordi han ikke lenger orket å forholde seg til presidentens datter.

Det er som kjent Silvio Berlusconi som er president i Milan og datteren hans, Barbara, har også en sentral rolle i Serie A-klubben.

Først gikk Galliano ut og bekreftet at han kom til å si opp sin stilling etter Champions League-møtet med Ajax, men i ettertid har han trukket dette tilbake.

- Omdømmet mitt er ødelagt, og jeg kommer til å gå med eller uten en sluttpakke. Et generasjonsskifte er greit, men ikke på denne måten. Vi hadde trengt litt mer eleganse, sa han.

- Hører ikke hjemme
Saken har selvsagt vakt mye oppsikt i støvellandet og en av dem som nå uttaler seg i saken er tidligere Milan-stjerne Gennaro Ivan Gattuso.

- Jeg mener en person som Galliani, med bakgrunn i alt han har oppnådd og måten han har drevet klubben på i mange år, fortjener respekt, sier Gattuso til Radio Radio.

Under Adriano Gallianis tid i AC Milan har klubben vunnet fem Champions League-trofeer. Sju ganger har én av hans spillere vunnet gullballen.

Så det var absolutt på plass med en hyllest fra Gattusos side, men den tidligere verdensstjernen burde nok ha stoppet der. De neste uttalelsene var nemlig ikke like politisk korrekte.

- Og så må jeg nesten legge til; kvinnfolk har ingenting i fotballen å gjøre. Det er synd å si det, men det er slik det er, sier Gattuso.

Dette er heller ikke første gang Barbara Berlusconi skaper oppsikt i fotballverdenen. Hun har tidligere vært kjæreste med spissen Alexandre Pato, som spilte for Milan i flere sesonger.

Tilbake i 2012 hevdet avisen Corriere della Sera at forholdet de to imellom hadde skapt splid innad i Milan-garderoben.

- Ble upopulær
Pato skulle angivelig ha blitt upopulær blant medspillerne på grunn av forholdet til datteren til Berlusconi. Brassen forlot Serie A-klubben vinteren 2013.

Gattuso, som etter endt spillerkarriere har vært manager i Palermo, sier videre at han føler seg sikker på at Juventus stikker av med seieren i Serie A denne sesongen.

- Det er laget å slå. Roma gjør mye bra, men Juventus har en fantastisk gruppe spillere og det viste de virkelig i sist kamp mot Udinese, sier han.

- Men jeg er også imponert av Roma. Mot Atalanta gjorde de alt for å unngå tap, og klarte det, sier Gattuso.

Ivan Gennaro Gattuso kom til AC Milan fra Salernitana i 1999 og har vant Champions League to ganger med klubben. Han var også med å vinne ligaen to ganger i løpet av 13 år.

Han har også spilt i klubber som Glasgow Rangers, Perugia og Sion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere