*Nettavisen* Sport.

- Lærer enormt av Hoftun

Bjørdal i aksjon for Viking i fjor. Foto: (SCANPIX)

Johan Lædre Bjørdal gir veteranen Erik Hoftun store deler av æren for kometsesongen i Bodø/Glimt.

07.06.07 13:38

21-åringen fikk aldri skikkelig sjansen til å vise seg frem i Viking.

DIREKTE KLOKKEN 18:Bødo/Glimt - Molde

I fjor sommer ble midtstopperen hentet til Bodø/Glimt der han ble en umiddelbar suksess. Først på lån - så permanent ved sesongslutt.

Denne sesongen har supertalentet storspilt og blitt belønnet med kapteinsbindet - på bekostning av veteraner som Runar Berg og Erik Hoftun.

- Tillit fra dag én
- I Bodø/Glimt har jeg fått tillit fra dag én. Og det er lett å gjøre det bra på et lag som er i flytsonen. Jeg spiller sammen med spillere som gjør deg god, sier en noe beskjeden Bjørdal til Nettavisen.

- Men jeg føler ikke jeg har utviklet meg så mye som fotballspiller i forhold til da jeg var i Viking i fjor. Jeg var bra i Viking og, men forskjellen her er først og fremst at jeg fått tillit, forklarer han.

Han gir samtidig mye av æren til Bodø/Glimts spillende sportssjef, Erik Hoftun. Sammen har de «stengt» midtforsvaret til Glimt.

I løpet av sesongens åtte serierunder har Glimt kun sluppet inn åtte mål. Det er like mange som torsdagens motstander Molde og minst i Adeccoligaen.

Hyller Hoftun
- Jeg har lært masse på å spille ved siden av Erik Hoftun, sier Bjørdal.

Han forklarer:

- Jeg bare suger til meg informasjon fra ham hele tiden. Både på og utenfor banen. Hoftun er en ressursperson ut av en helt annen verden. Han har jo en helt utrolig rutine, og han vet hvordan du skal forberede deg til ulike kampsituasjoner, oppsummerer stoppertalentet.

Hoftun har flere ganger skrytt av Bjørdal i lokalpressen i Bodø, og til det sier hovedpersonen selv følgende:

- Alltid hyggelig å få skryt. Spesielt når det kommer fra Hoftun, smiler han.

Ikke bitter på Viking
Bjørdal finnes ikke bitter fordi han ikke fikk tillit i Viking. Men han innrømmer at han gjerne ville fått sjansen til å vise seg frem.

- Men Viking hadde en vanskelig sesong i fjor, vi holdt jo på å rykke ned. Og i midtforsvaret var det mange gode spillere, som Ragnvald Soma og Peter Abelsson. Klart jeg likevel skulle ønske jeg fikk sjansen. Jeg skulle ønske jeg fikk sjansen til å spille en del kamper i Tippeligaen, for å teste meg. Det er viktig å gi unge spillere sjansen, mener Glimt-kapteinen.

Han understreker imidlertid raskt at han stortrives i Glimt.

- Nå er jeg i Glimt, og målet mitt er å gjøre det best mulig, fastslår Bjørdal.

- Har du ambisjoner om å komme deg til en større klubb?

- Jeg tenker faktisk ikke så mye fremover, for å si det sånn. Akkurat nå er det eneste jeg ønsker å rykke opp med Glimt, og beholde plassen min på U21-landslaget, svarer han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klar mot Molde
Torsdag kveld venter opprykkskandidat Molde på Aspmyra. Bjørdal gleder seg.

- Jeg forventer at vi skal opptre som vi har gjort i hele år. Med den defensive tryggheten i bånn, det er det som har vært fokus. Gjør vi det bra defensivt, vil det offensive komme av seg selv, mener han.

- Men vi møter et meget bra lag, og det blir en veldig tøff kamp. Selv om de har ikke vært i helt i slaget i det siste, de tapte jo mot Kongsvinger. Men Molde er en storklubb som har ambisjoner om å rykke opp, minner stopperen om.

Neste serierunde møter Glimt en annen opprykkskandidat. Nordlendingene gjester Bryne på Jæren.

- Må nullstille oss
- De tøffe kampene kommer på rekke og rad. Det blir viktig for oss å ta poeng mot topplagene. Sjansene er til stede for at vi kan rykke opp, men det er en lang sesong. Vi har jo knapt nok spilt en tredjedel. Vinner vi mot Molde og taper mot Bryne, er vi like langt. Alle kampene, uansett motstander, blir viktige. Det handler om å nullstille seg, fastslår egersunderen.

Med seier torsdag kveld vil Glimt være seks poeng foran opprykksrivalen fra Rosenes By.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.