RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lagvenninnene hadde fri tilgang til doping

LØSSLUPPENT: Ragnhild Gulbrandsen forteller om en annen hverdag i amerikansk idrett.
LØSSLUPPENT: Ragnhild Gulbrandsen forteller om en annen hverdag i amerikansk idrett. Foto: Sara Johannessen (NTB scanpix)
Ragnhild Gulbrandsen forteller om hverdagen i den amerikanske ligaen.

Debatten om dopingbruk i amerikansk idrett har begynt å rase etter at NHL-profilen Nicklas Backström testet positivt på Pseudoefedrin under OL.

Det samme stoffet er fullt lovlig å bruke i NHL, men ikke i IOC-konkurranse.

Tidligere fotballspiller i Boston Breakers, Ragnhild Gulbrandsen, forteller mandag om sine erfaringer med amerikansk idrett og doping.

- Da jeg spilte i proffligaen i USA hadde landslagsspillere ikke tilgang til den samme "godteposen" som de andre på laget, skriver Gulbrandsen på Twitter.

Til VG forteller hun at det i lagets medisinbag var et skille. Ingen av de som spilte landslagsfotball kunne forsyne seg av medisinene i en viss pose.

Gulbrandsen sier at hun ikke tror medisinene var spesielt prestasjonsfremmende, men at det trolig hjalp til i restitusjonsprosessen.

- Jeg har ikke peiling på hva det var. Og jeg følte ikke at venninnene mine som tok det, dopet seg. Men det var veldig klart at det i denne posen fikk ikke de på landslaget ta. Det gjaldt hele tiden, ikke bare før samlinger, sier hun.

Den tidligere USA-proffen er ikke sikker på hvilke medikamenter lagvenninnene fik bruke, men at det var tydelige restriksjoner. I den amerikanske ligaen ble det nemlig aldri gjennomført dopingtester. Landslagsspillerne kunne imidlertid regne med å bli testet på landslagsoppdrag.

- Jeg syntes det var merkelig, men det var ikke noe poeng å gjøre opprør. Sånn var det der, tenkte jeg. Spillerne ble ikke testet. Ikke på trening og ikke i kamp. Derfor var det sånn. Stoffene så jeg ikke på som så graverende, det var ikke bloddoping, for å si det sånn. Og skadelig var det heller ikke. Det hadde vært verre om spillerne ble presset til å ta det, sier Gulbrandsen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere