RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lampard er verdens beste

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Chelsea knuste Sunderland hjemme på Stamford Bridge.

CHELSEA - SUNDERLAND 5-0:

Forrige helg gikk Chelsea på sitt første hjemmetap på 86 strake kamper mot Liverpool. Lørdag var det tid for revansje, og det var Sunderland som ble offer for blåtrøyenes nådeløse hevn.

Vertene var knusende overlegne gjennom hele kampen og anført av en strålende opplagt Frank Lampard hadde de ingen problemer med å ta seg av Roy Keanes mannskap.

Et mål av Alex og to av Nicholas Anelka sørget for at londonlaget ledet komfortabelt 3-0 til pause. I andre omgang fant Frank Lampard og Anelka nettmaskene og dermed endte det hele 5-0 på Stamford Bridge.

Chelsea ligger dermed øverst i Premier League med 26 poeng etter 11 kamper. Sunderland er nummer 14 med 12 poeng. Chelsea kan imidlertid falle ned til andreplass om Liverpool vinner sin bortekamp mot Tottenham senere lørdag kveld.

- Lampard best i verden
Etter kampen var Chelsea-manager Luis Felipe Scolari mest opptatt av å snakke om Frank Lampard. Brasilianeren var full av lovord om den offensive midtbanespilleren.

- Lampard har muligheten til å score 150 mål i karrieren sin. Et eller to mål i hver kamp er helt utrolig fra en midtbanespiller. Denne sesongen må vi være klar over hvem som er best i verden. Det er Frank Lampard, sier brassen ifølge sportinglife.com.

Scolari var også imponert over tremålscorer Nicholas Anelka. Franskmannen har nå scoret totalt ni mål denne sesongen.

- Anelka har spilt mye mer i år, enn tidligere, og jeg har stor tillit til ham nå. Han gjør sitt beste i hver eneste kamp, sier Scolari.

To lynraske mål
Etter en litt kjedelig start på kampen, løsnet det for alvor etter 27 minutters spill. Joe Cole ble spilt fri på av Frank Lampard. Etter å ha holdt lekestue på høyrekanten fyrte han av fra skrå vinkel. Márton Fulöp i Sunderland-buret fikk en hånd på ballen, men returen havnet hos Alex. Den brasilianske midtstopperen hadde ingen problemer med å sette ballen i mål.

Bare tre minutter senere var det duket for 2-0, og målet minnet veldig mye om det første. Denne gangen var det Lampard som la inn fra høyre. Ballen gikk via beinet til Alex og videre til Nicholas Anelka. Franskmannen banket ballen i mål fra kort hold.

I førsteomgangens siste minutt var det duket for nok et mål til hjemmelaget. Lampard spilte praktfullt igjennom til Florent Malouda, som plutselig befant seg alene med keeper. I stedet for å avslutte selv, passet han videre til Anelka, som enkelt kunne sette ballen i det åpne målet. Et nydelig Chelsea-angrep.

Fortsatte dominansen
Etter pause fortsatte vertene å kjøre kampen og igjen var det duket for to kjappe scoringer.

I det 52. minutt rykket Joe Cole seg fri på høyrekanten og chippet ballen nydelig inn til en umarkert Frank Lampard på bakerste stolpe. Midtbanemannen headet ballen enkelt til side for Sunderlands målvakt og 4-0 var et faktum. Kampen var i realiteten avgjort.

Kronen på verket ble besørget av Anelka. Florent Malouda kom seg rundt på kanten og la inn til Anelka. Spissens forsøk traff Fulöp i gjestens mål, men spratt over han og inn i buret. Sunderland ble fullstendig overkjørt.

Sunderland hadde svært lite å by på, og Chelsea kunne dermed cruise inn til en svært fortjent seier. En herlig revansje for Luis Felipe Scolaris menn.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere