RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Latterlig av NFF

Sist oppdatert:
TV 2-ekspert Ivar Hoff mener det både er latterlig og tullete at NFF ønsker å utestenge Bernt Hulsker i to kamper.

Norges fotballforbund (NFF) sendte i går en innstilling til domsutvalget der de oppfordrer til to kampers karantene for Vålerenga-spissen Bernt Hulsker, etter at han tilsynelatende skal ha slått Aalesunds Peter Werni i ryggen med knyttneven i ryggen under oppgjøret på Ullevaal forrige torsdag.

Den tidligere fotballtreneren Ivar Hoff rister bare på hodet av NFFs avgjørelse.

- Det er både latterlig og tullete av NFF at de ønsker å straffe Hulsker for en mild dytt i ryggen. I hvert fall hvis du sammenligner med episoden der Hannes Sigurdsson sender Frode Kippe i bakken med albuen på Viking Stadion tidligere i sesongen, sier Hoff til TV 2 Nettavisen.

Burde fått tre års utestengelse
Og slår bestemt fast:

- Hannes Sigurdsson burde blitt utestengt i tre år for det han gjorde mot Kippe. Bernt Hulsker burde ikke blitt straffet i det hele tatt, sier TV 2s fotballekspert.

- Men det som skuffet meg mest med tanke på episoden rundt Hannes Sigurdssons albue, er at Viking ikke har tatt til vettet og straffet ham internt, sier han videre.

Hoff tror nettopp det faktum at Sigurdsson slapp straff, var en medvirkende årsak til at NFF ønsker å utestenge Hulsker.

Gir etter for presset
- Årsaken er helt klart mediepresset som dukket opp etter Sigurdsson-episoden. Nå prøver NFF å leke rettsinstans for å rette opp en feil de har gjort tidligere i sesongen, sukker han.

- Hva mener du om at NFF legger vekt på videobevis for å få dømt Hulsker?

- For å si det sånn: Det skulle tatt meg veldig kort tid å finne mer brutale overtredelser enn det Hulsker gjorde i en hvilken som helst annen kamp med avanserte TV-bilder. Det er rett og slett tullete av NFF å bruke TV-bilder for å straffe Hulsker for en liten dytt som skjer i kampens hete, svarer en engasjert Hoff.

- Dårlig rykte ødelegger
- Men NFF forfølger trolig saken på grunn av Hulskers dårlige rykte. Jeg får bare håpe på at domsutvalget i NFF hever seg over det adminstrasjonen i NFF nå har gitt sin innstilling om. Jeg vet ikke hvordan forbundsstyret jobber for tiden, men de har vel kommet frem til innstillingen i løpet av en av dagene de har hatt lite å gjøre, fortsetter fotballeksperten.

TV 2s frittalende fotballekspert støtter sine kolleger Claus Eftervaag og Jahn Ivar Mini Jakobsen, som begge uttalte i TV 2s FotballXtra at det nærmest ville være idiotisk å straffe Hulsker. Også Vålerengas trener Kjetil Rekdal har uttalt seg kritisk overfor NFF i saken.

- Du er på bølgelengde med Mini, Claus og Rekdal i denne saken, altså?

- Jeg aner ikke hva andre måtte mene om saken. Jeg er kun på bølgelengde med Ivar Hoff, jeg, i denne saken, sier en krystallklar Hoff.

Ønsker videodømming velkommen
Hoff ønsker imidlertid videodømming velkommen i eliteserien i fremtiden, og mener NFF allerede kunne brukt dette som bevis ved flere tilfeller tidligere i sesongen.

- Hva med Egil Drillo Olsen i kampen mellom Fredrikstad og Brann nylig? Han angriper jo en linjemann, og blir Hulsker straffet, burde også Drillo blitt det, slår han fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere