RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KNALLHARD KRITIKK: Nils Arne Eggen kommer med kraftig kritikk av Rosenborg i ny bok.
KNALLHARD KRITIKK: Nils Arne Eggen kommer med kraftig kritikk av Rosenborg i ny bok. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

- Ledelsen i RBK er livredd for min kunnskap

Sist oppdatert:
Nils Arne Eggen med kraftig skyts i ny bok.

Rosenborgs trenerlegende Nils Arne Eggen er frustrert over at han aldri fikk et ordentlig svar på hvorfor han var uønsket som permanent trener etter at han som vikar ledet klubben til sitt siste seriegull, i 2010.

- Jeg tror det skyldes redsel for de endringene jeg ville ha foretatt i klubben, ut fra hvordan jeg mener Rosenborg skal drives. Svaret ligger nok i at ledelsen i Rosenborg er livredd for min kunnskap, sier Eggen i boken «I skyggen av Eggen».

Styreleder Ivar Koteng begrunner det med at Eggen ikke skaper trygghet hos folk og «alltid vet best».

En annen begrunnelse som blir nevnt av Rosenborg-ansatte, er at Eggen ikke var spesielt opptatt av kosthold og fysisk trening.

- Suksessen til Rosenborg på 1990-tallet er den største trusselen mot ny suksess, mye fordi Nils Arne Eggen oppfører seg slik han gjør. Verden og de andre lagene har utviklet seg voldsomt etter at han sluttet, sier organisasjonssjef Trond Alstad ifølge VG.

Mediesjef Nils Heldal forteller at han opplever at Eggen ikke respekterte den jobben han gjorde, og gjerne ga klar beskjed om det under lunsjen, med alle andre til stede, eller på treningsfeltet, foran journalister.

Eggen hevder at han ikke har noe imot Heldal, men sier samtidig at han ikke så noe poeng i å ha en slik person i Rosenborg.

- En romantisk dust, som tror at det er mulig å styre pressen. Når du prater med pressen, må du være ærlig. Har du tatt feil, må du innrømme det. Ferdig med det, sier Eggen.

Nils Arne Eggen ledet Rosenborg til seriegull 14 ganger: I 1971, 1988, 1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002 og 2010.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere