*Nettavisen* Sport.

- Lennart ville ta sitt eget liv

Uefa-president Lennart Johansson tenkte på å ta sitt eget liv. Det hevder forfatteren Anders Carlberg.

Johansson avviser påstanden på det sterkeste.

- Jeg blir utrolig skuffet. Jeg har aldri hatt noen selvmordstanker, sier Johansson til Aftonbladet.

I forbindelse med U21-kampene mot Bulgaria og Ungarn i begynnelsen av september, var Carlberg invitert for å holde et foredrag om idrettsmenn som forbilder.

- Som Tommy Söderberg sa: "Disse guttene blir ikke voksne før de er 35. De har aldri hatt en sommerjobb en gang." Da må noen fortelle litt om hvordan verden og samfunnet ser ut, sier Carlberg.

Under foredraget fortalte Carlberg om personer som er forbilder for ungdommer, blant annet Nelson Mandela, Pelé og Lennart Johansson.

- Også store forbilder kan havne i trøbbel i løpet av sitt liv, og trenger støtte av sine medmennesker, mente Carlberg, og brukte som eksempel at Lennart Johansson under en krise på 70-tallet vurderte å ta sitt eget liv. Samtalen blir beskrevet i Carlbergs bok, og handler om en nær venn som redder Uefa-presidenten i en situasjon der han ikke ville leve lenger.

- Han reddet livet mitt. Jeg hadde tenkt til å henge meg, blir Johansson sitert på i boka. Han reagerer kraftig når han blir konfrontert med det som står.

- At jeg skulle gå i selvmordstanker og fundere på å henge meg, det er jo bisarr. Historien er feilaktig på mange punkter. (...) Jeg forstår ikke at han publiserer noe sånt uten å spørre meg. Vi har ikke snakket med hverandre på ti år. At dette skulle behøve å havne i avisene 25-30 år senere, hadde jeg gjerne sluppet å se, sier den svenske fotballtoppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.