- Lett å skylde på laguttaket

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Landslagsledelsen tar ikke selvkritikk etter midtbanegambling.

DANMARK - NORGE 2-0:

PARKEN (Nettavisen): Mange rynket på nesen da nyheten sprakk om at Henning Hauger ble vraket til fordel for Håvard Nordtveit mot Danmark.

Hauger har startet de siste 18 landskampene, og har vært en del av en velfungerende norsk midtbane de siste månedene.

Hannover-spilleren var også en av Norges beste spillere i hjemmemøtet med Danmark, der han nøytraliserte supertalentet Christian Eriksen.

Likevel ble han altså satt ut av laget til den livsviktige kampen tirsdag, og Christian Eriksen fikk herje fritt mot en for dagen tafatt norsk midtbanefemmer.

Les også: Hauger om vrakingen

Skylden for det norske tapet skal overhodet ikke legges på Hauger-erstatter Håvard Nordtveit, som gjorde en grei kamp i Parken.

Men hvor lurt var det egentlig å forandre på et lag som fungerer, når man skal spille kampen hvor alt avgjøres?

Vi lot landslagsassistent Ola By Rise svare.

- Akkurat nå har jeg ikke en kjempeintelligent kommentar til akkurat det. Vi presterte som vi presterte, og sånn ble det, sier By Rise til Nettavisen.

Kryptiske svar
- Hva var grunnen til at dere valgte å benke Hauger til fordel for Nordtveit?

- Jeg har ikke noe konstruktivt å bidra med til akkurat det. Han (Drillo) gjør noen vurderinger, vi diskuterer og lander på et lag. Hvis det går bra, kan man si at det var et lurt valg, hvis det går dårlig, er det lett å skylde på et laguttak. Vi klarte ikke å prestere, det var for mange høye skuldre, sier By Rise.

- Det er interessant å høre hva som var tanken bak valget av Nordtveit foran Hauger?

- Akkurat nå er jeg skuffet over en fotballkamp, og orker ikke et langt resonnement om det nå. Vi skal stå for en prestasjon med de spillerne som er på banen, og mot Danmark var det ikke godt nok, gjentar By Rise.

- Folk må få spekulere
- Har du forståelse for at noen mener det var feil å gamble med et laguttak i en kamp som dette?

- Folk må gjerne få spekulere som de vil. Man gjør vurderinger, av og til blir det gode prestasjoner, og av og til mindre gode prestasjoner.

Drillo fikk mange spørsmål om valget av Nordtveit foran Hauger, da han møtte til pressekonferanse etter kampen.

- Så enkelt er det ikke
Han la ikke skylden for tapet på enkeltspillere, men mener midtbaneleddet ikke fungerte godt nok.

- Hadde Håvard spilt en veldig dårlig kamp og de andre på midtbanen hadde vært gode, kunne det vært en veldig god forklaring på at det ble mange hull på midtbanen. Så enkelt er det ikke, sa Drillo.

- Midtbaneleddet som helhet hang dårlig sammen, fortsatte han.

Landslagskaptein Brede Hangeland var selvsagt skuffet etter tapet mot Danmark. Han mener ikke det var feil å gamble med laguttaket mot Danmark.

- Jeg har sett Egil gjøre så mange gode vurderinger, at jeg har full tiltro til de vurderingene han gjør. Det var ingen enkeltspillere som var spesielt dårlige, men det var for dårlig laginnsats, sier Hangeland til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.