*Nettavisen* Sport.

- Lett for terrorister under EM

To uker før EM i fotball starter sier EM-sjefen at det vil være lett for terrorister å plassere bomber på arenaene.

29.05.04 14:21

Det er Portugals store korrupsjonsproblemer som er årsaken til at Martin Kallen, leder for arrangør-komiteen, går så hardt ut.

- Lett å bombe
De oppsiktsvekkende uttalelsene kom etter samtaler med politiet.

- Det vil være lett å plassere en bombe på en arena i Portugal. Rett og slett fordi man alltid kan finne en korrupt person, sier Kallen til avisa Expresso.

Politiet vil ha stor fokus på parkeringsområdene i forbindelse med kampene. Samtlige biler vil undersøkes, og de som ankommer en arena med bil senere ene tre timer før kampstart, vil ikke få parkert.

Kallens uttalelser legger en mørk skygge over mesterskapet. Tidligere i mai advarte det amerikanske utenriksdepartementet med å si at det var stort potensial for et terror-angrep under mesterskapet.

England og Italia, som begge deltar på USAs side i Irak-krigen, deltar som kjent i EM-sluttspillet.

Nesten to millioner turister
Det er ventet om lag 500.000 fotballsupportere til Portugal under EM-sluttspillet. Det kommer i tillegg til de 1,4 millionene med turister som "alltid" reiser til Portugal i juni, skriver AFP.

Ingen portugisiske politifolk har fått fri under mesterskapet, nye politifolk er hentet inn og det er brukt over 120 millioner kroner på nytt utstyr. Blant annet landets første vannkanoner.

I Lisboa har man midlertidig opphevet Schengen-avtalen som sørger for fri bevegelse mellom EU-landene, og over 200 mennesker har allerede blitt nektet innreise til Portugal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.