RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Dag Langerød (TV 2 Nettavisen)

- Løgn om Lyn

Sist oppdatert:
Lyn-direktør Morgan Andersen hevder at det er løgn at det er stor misnøye innad i Lyns spillergruppe.

På banen går det bra. Søndag ble serieleder Tromsø slått. Utenfor halter det noe mer. Flere Lyn-kilder TV 2 Nettavisen var i kontakt med mandag, gjentok da at det er misnøye i Lyns spillergruppe.

Noen spillere skal være misfornøyde med trenerteamet. Andre igjen skal være misfornøyde med at disse enkeltspillerne er så negative.

- Dårlige kilder
- For meg tyder dette på at du har dårlige kilder. Slik det har blitt fremstilt vil jeg si at uroen og stormen i Lyn er løgn. Og jeg har vært involvert hele veien. Jeg ser ikke dette som noe stort problem, og det er småtteri i forhold til det jeg er vant med, sier Andersen.

- Og Lyn er lederstyrt. Hvis klubben ikke har vært det før, så er det sånn nå. Jeg føler ikke at det er en vanskelig spillergruppe å lede. Og det har vært klart fra første dag hvem som bestemmer, sier Andersen.

- Men hva sier du til at Lyn-spillere sier at det er misnøye?

- Vi har en prestasjonsgruppe hvor det er kamp om plassene. De som ikke er på laget vil selvfølgelig ikke være fornøyde. Sånn skal det også være i en prestasjonsgruppe. Men hvis 1-2 mann har et problem, så er det et lavt antall i forhold til på mange andre arbeidsplasser, sier Lyn-direktøren.

- Det er ikke noe problem for oss at folk kritiserer oss for ting. Vi må tåle at det blir negativ fokus. Men vi må også få si ifra når konflikten blir blåst opp, sier Andersen.

- Og det har ikke vært noe klinsj mellom Tommy Berntsen og trenerteamet. Det er helt feil. Det med Tommy var en personalsak. Og etter å ha jobbet med dette i mange år, vet jeg hva som er en personalsak og hva som ikke er det. Man slår heller ikke serielederen hvis det er krise. Det har vært krise i Lyn før. Da taper klubben, fortsetter han.

- Moro å få tatt den jævelen
Han føler seg sikker på at mange virkelig ønsker at Lyn-satsingen skal mislykkes.

- Jeg kommer fra en ganske profilert jobb, og mange ser nok gjerne at jeg mislykkes. De tenker nok at det ville vært moro å få tatt den jævelen en gang for alle. Det er jeg ganske sikker på. Men det visste jeg også da jeg tok denne jobben. Det er en del av utfordringen, og det som gjør det gøy å stå opp om morgenen. Jeg storkoser meg med å løse problemstillinger som dukker opp. Og dette skaper engasjementet, og er sånn sett greit, sier Andersen videre.

- Slik vi ser på det, så er vi litt alene mot verden. Vi har lite publikum, er ikke flinke til det, ikke flinke til datt. Ifølge TV 2s Bengt Eriksen har vi dårlige trenere også. Selv om jeg aldri har sett ham her eller på treningsfeltet, fortsetter han.

Mange meninger
- Men alle har en mening om Lyn. Det har jeg ikke noe problem med. Men hvis ikke spillere er tøffe nok til å si det direkte til meg, kan jeg ikke forholde meg til det. Da er det bare feigt å si det til deg og andre. Jeg er tilgjengelig hele tiden. De kan komme og si det de har på hjertet til meg. Tommy Berntsen var stor nok til å bruke det talerøret. Spillerne er voksne mennesker som tjener godt. Jeg har bakgrunn fra spillernes egen organisasjon. De kan ta opp ting med meg, og vite at det blir mellom oss. Hvis andre ikke kan håndtere det, så er det ikke klubben som har et problem, men den enkeltpersonens problem, fortsetter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere