*Nettavisen* Sport.

- Ligner mer på Real Madrid enn Barcelona

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Slik skal Drillo sikre VM-sluttspill for Norge.

15.01.12 13:50

BANGKOK/OSLO (Nettavisen): «Drillofotball» har etter hvert blitt en egen betegnelse. Statistisk fotball. Viktigheten av gjenvinning høyt i banen.

Hvordan beskriver landslagssjefen selv spillestilen han har blitt så kjent så vel som kritisert for?

- Kort fortalt: vi spiller veldig langt på vei rendyrket sone. Det er det få lag i verden som gjør. I bakre ledd spiller de fleste etter hvert soneforsvar. I midtbaneleddet markeres det mer, men vi spiller også rendyrket sone. Der skiller vi oss fra de fleste andre. Angrepsmessig er vi direkte. Det betyr at vi er framoverrettet, og spiller tilbake og på tvers bare i ytterste nødsfall. Det betyr at vi mister ballen mye og vinner ballen mye, sier Egil Olsen til Nettavisen.

- Ingen ligner helt på oss
Noen idealklubb- eller landslag har han ikke. Drillo mener den norske landslaget har sin helt egne spillestil.

- Det er vel ingen som ligner helt på oss. Tar du de beste i Europa, ligner vi litt mer på Real Madrid enn Barcelona, hevder han.

De store teknikerne, som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, må vel imidlertid sies å mangle i den norske fotballfamilien.

- Det er klart, sammenligner vi oss med de aller beste, som Argentina, Brasil og Spania, holder vi ikke det nivået, men tatt i betraktning at vi er et land på 4,9 millioner innbyggere holder vi etter min mening et imponerende høyt nivå når det gjelder ferdigheter.

Møter Danmark
I Drillos Thailand-tropp befinner hele 14 debutanter seg. Kan én eller flere av disse være øyegodteriet norske fotballfans skriker etter?

- Det må gjerne bli enda bedre, men jeg synes vi er ganske flinke. Tatt i betraktning at vi ofte spiller mot land som har 10-20-30 ganger så mange innbyggere som oss.

Les også: Han kan bli Norges svar på Modric

Det første glimtet av den unge troppen får vi allerede i dag. Norge møter Danmark i sin første kamp i turneringen i. Oppgjøret ser du på TV2 fra klokken 10.10, eller du kan følge den LIVE her!

Slik er Norges program i Thailand:
Danmark - Norge, søndag 15. januar klokken 10.10.
Thailand - Norge, onsdag 18. januar klokken 13.00.
Sør-Koreas OL-landslag - Norge, lørdag 21. januar 10.30.

Alle kampene spilles på Ratchamangala National Stadium i Bangkok og sendes direkte på TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.