- Lillebakk gir oss ro

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Knut Lillebakk klarte det ingen Molde-keeper har gjort til nå i årets Tippeliga. Holde nullen.

11.07.10 09:57

AALESUND - MOLDE 0-0:

ÅLESUND (Nettavisen): På femten spilte kamper av sesongens Tippeliga har ikke Molde maktet å holde tett i bakre rekker, men med Knut Lillebakks inntreden i Molde-buret mot Ålesund klarte endelig de blå-hvite å holde nullen.

Molde-forsvaret ledet an av Knut Olav Rindarøy og Vegard Forren mener Lillebakk gir Molde etterlengtet trygghet etter tabbene til Jan Kjell Larsen.

- Knut gir forsvaret trygghet. Vi kan stole hundre prosent på Knut og det smitter over på oss forsvarsspillere. Vi vet hva vi får med Knut, sier Molde-stopper Vegard Forren.

Knut Olav Rindarøy sier seg enig med Forren.

- Vi blir tryggere med Lillebakk bak oss. Han er god og trygg, mener Rindarøy.

God kommunikasjon
Lillebakk spilte en god kamp mellom stengene mot Aalesund og forhindret at flere gode sjanser fra Aalesund ble omsatt til mål. Han liker godt å høre rosende ord fra sine forsvarskollegaer.

- Det er hyggelig å høre gode ord fra sine egne. Jeg føler at vi har god kontroll i forsvaret og at det er god kommunikasjon mellom meg og forsvarsspillerne. Det er ingenting bedre for en keeper å holde nullen, sier Lillebakk til Nettavisen.

Molde-trener Kjell Jonveret har i inneværende Tippeliga-sesong slitt veldig med hvem han skal velge som Moldes sisteskanse. Manchester United-innleide Ben Amos ble sendt hjem fra sitt låneopphold etter lite overbevisende spill mellom stengene. Jan Kjell Larsen har kostet Molde flere viktige poeng med en rekke tabber. Og tredjekeeper Elias Valderhaug er uerfaren på Tippeliga-nivå.

Jonevret ga Knut Lillebakk sjansen, selv om Lillebakk har annonsert at han vurderer å legge opp etter en turbulent sesong på det private plan.

- Knut har hatt sine personlige problemer. Han har vært litt inn og ut av trening og det var kanskje ikke fair mot Elias Valderhaug at Knut fikk spille, men i dag framstod Knut med bra kontroll, sier Jonevret.

Lover ikke plass
Lillebakk er imidlertid mer sugen på Tippeliga-spill.

- Jeg vet at jeg er mer enn god nok for å spille for Molde og er motivert til å kjempe om å være førstekeeper i lang tid framover, sier Lillebakk..

Kjell Jonevret kan imidlertid ikke garantere Lillebakk fast plass i Molde-buret.

- Det er ingenting bedre enn å holde nullen, men jeg vil ikke garantere at Knut får plass i førsteelleveren i neste serierunde mot Sandefjord.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag