*Nettavisen* Sport.

- Lilleputter i egen boks

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Det ble regelrett scoringsbonanza da Brann banket Odd Grenland søndag.

15.07.12 20:22

BRANN - ODD GRENLAND 6-2 :

Brann tok imot Odd Grenland til dyst søndag kveld, uten at det så ut til å fenge bergenserne. Det var flere ledige seter enn opptatte, men de som hadde møtt opp fikk hvert fall se hjemmelaget levere strålende angrepsfotball. Hele 6-2-seier ble til til Brann.

Det var derfor en nedbrutt Odd-trener som stilte til intervju etter kampen.

- I dag er vi er lilleputter i egen boks. Det er det som gjør at vi taper. Vi er gode, men mister selvtilliten når vi slipper inn mål. Jeg tror derimot at vi skal greie å komme oss oppover på tabellen, sier Fagermo til TV 2 Sporten etter kampen.

Glad Skarsfjord
Rune Skarsfjord selvsagt langt mer fornøyd med kampen.

- Vi fikk rettet opp en god del av det defensive i pausen. Det ble mer av signatur-angrepene til Brann. I dag spiller vi en helt annen andre omgang, og har begynt å treffe mål igjen, sier en fornyd Skarsfjord til TV 2.

Selve kampen åpnet med at Brann gikk opp i ledelsen etter 26 minutter.

Et innlegg ble slått inn fra Branns venstreside, der Markus Jonsson kom stormende og skle ballen i mål fra kort hold.

Det var svenskens første tippeligascoring noensinne.

Odd tok over
Men i stedet for å presse på for 2-0, la Brann seg bakpå og lot Odd Grenland ta over showet på Brann Stadion. Det er som regel en farlig taktikk, og det skulle vise seg å stemme i søndagens match.

Fem minutter før pause fikk Odd Grenland en corner, som endte med fullstendig kaos i Brann-feltet. Etter fem sekunder med klabb og babb rett foran mål, endte lærkula hos Fredrik Semb Berge på seks meter. Odd-stopperen klinte ballen i mål med et kontant skudd, og dermed var lagene like langt i Bergen.

1-1 holdt seg også til pause.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Brann-trener Rune Skarsfjord hadde tydeligvis gitt klar beskjed i pausen om at nivået måtte heves, for det var et helt annet Brann-lag som entret gressmatta til andre omgang. Kun fem minutter tok det før scoringen kom.

Amin Askar slo et hjørnespark inn i boksen, der Zsolt Korcsmar ventet som en jeger med storoksen i siktet. Kontant flikket han ballen i mål fra kort hold, og dermed sto det 2-1 til Brann.

Da eksploderte kampen.

Mål-bonanza
Først utlignet Odd Grenland ved Mattias Andersson, da svensken curlet ballen vakkert i mål fra kanten av sekstenmeteren.

To minutter senere tok Brann ledelsen for tredje gang i kampen, da Tomasz Sokolowski blåste ballen i mål med et knallhardt skudd fra 25 meter. Dermed sto det 3-2 til Brann.

Men denne gangen ville ikke hjemmelaget la Odd slå tilbake. Tre minutter etter Sokolowski-perlen kom nemlig Branns fjerde mål for kvelden, og igjen var det Zsolt Korcsmar som sto bak nettkjenningen. Amin Askar slo ballen inn i feltet, ballen ble stusset videre til Korcsmar, og han sendte ballen i mål. 4-2 til Brann.

Austin-perle
Da gikk mye av luften ut av Odd Grenland, og Brann fortsatte å skape sjanser.

Syv minutter før slutt kom også 5-2-scoringen.

Odd slet med å klarere etter en corner, og Frode Johnsen slo ballen rett i beina på Rodolph Austin. Midtbanegiganten banket like godt ballen i mål med et knallhardt langskudd.

To minutter på overtid dukket Kim Ojo opp og sørget for 6-2, og viste med det at flere folk bør møte opp neste gang Brann har hjemmekamp.

Flere mål ble det ikke i Bergen, og Brann vant til slutt fortjent 6-2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.