RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lite kreative

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Tromsø klarte ikke å overliste Stabæk.

TROMSØ – STABÆK 0-0:

Stabæk har ikke vunnet en bortekamp siden 14. juni. Etter søndagens oppgjør mot Tromsø kan én bortekamp til legges til den rekken.

Stabæk skal være glad de i det hele tatt kan ta med seg ett poeng hjem fra Alfheim etter en kamp der Tromsø styrte spillet, men ikke kom nærmere en seier enn et stolpeskudd fra Morten Moldskred.

- Jeg er veldig godt fornøyd med det vi preseterer, men vi er ikke skarpe nok foran mål. Vi kommer veldig ofte inn foran mål, men vi er litt lite kreative inne i boksen, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo til TV 2 etter kampen.

Tromsø-dominans
Det var Tromsø som tok initiativet fra første stund foran hjemmepublikum på Alfheim, men de store sjansene glimret med sitt fravær i starten.

Utover i omgangen ble TIL derimot giftigere foran mål. Et innlegg fra Tommy Knarvik fant Morten Moldskred etter 21 minutter. Skuddet fra Moldskred gikk via en Stabæk-spiller, endret retning og fintet ut keeper Jon Knudsen. Heldigvis for gjestene mistet ballen såpass mye fart at Knudsen klarte å hente seg inn og kaste seg over ballen. Like etter smalt samme Moldskred ballen i stolpen etter en corner. Like før pause fikk Moldskred nok en gyllen mulighet, men han lykkes ikke med headingen fra fem meters hold.

Til pause var det likevel målløst.

Nære på for Diskerud
Tromsø fortsatte å ha initiativet mot et relativt tannløst Stabæk etter pause.

Ti minutter inn i andreomgangen ble Daniel Nannskog byttet inn i kampen. Med svensken på banen våknet Stabæk litt mer til liv og kampen utviklet seg til å bli en langt mer jevnspilt affære. Foran mål klarte likevel ikke Stabæk å skape det helt store.

Knarvik var langt nærmere for hjemmelaget, og Knudsen måtte strekke seg så lang han var for å avverge baklengs da Knarvik sendte av gårde en real suser fra 25 meters hold etter 69 minutter.

TIL fortsatte å ha mesteparten av spillet, men på overtid var Stabæk nære på å snyte hjemmelaget for poeng. Mikkel Diskerud knallet til og Sead Ramovic fikk med nød og neppe slått til corner.

Da dommer Per Ivar Staberg blåste av stod det fortsatt 0–0. Dermed beholder Stabæk fjerdeplassen sin, mens Tromsø fortsetter tilværelsen som en middelhavsfarer i Tippeligaen.

Tannløsheten foran mål fra begge lag skremte neppe vannet av Atletico Bilbao, som møter Tromsø, og Valencia, som møter Stabæk i torsdagens Europaliga.

Uten at Høgmo er særlig bekymret av den grunn.

- Nå har vi fem kamper på rad i serien hvor vi har tatt poeng. Det gir oss stor selvtillit. Nå handler det om å sette fokus på årets store mål, Europacupen mot Athletic Bilbao, sier Høgmo til TV 2.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere