*Nettavisen* Sport.

- Litt godt å holde kjeft om det

PERLEMÅL: Jone Samuelsen satte inn sitt fjerde mål for sesongen. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Jone Samuelsen scoret igjen for Odd.

01.05.14 20:51

ODD - SARPSBORG 2-0:

Da Odd slet med å punktere torsdagens hjemmekamp i eliteserien, dukket ringreven Frode Johnsen opp og trygget seieren med sin 2-0-scoring mot Sarpsborg.

Før Johnsen puttet på fra fem meter etter en retur, hadde vertene ledet 1-0 i 70 minutter. Jone Samuelsen sendte Odd i føringen med en perlescoring fra 25 meter, hans tredje mål for sesongen.

Midtbanemannen har vist seg svært viktig for et Odd-lag som gir bort få poeng på eget gress i Skien. Torsdagens hjemmeseier var den tredje på tre forsøk for Dag-Eilev Fagermos elever.

Odd var tidlig nær å gi bort en scoring da Fredrik Semb Berge sleivet på et tilbakespill og lot Gudmundur Thórarinsson komme alene mot André Hansen etter tre minutter. Islendingen avsluttet utenfor.

Fem minutter senere ble Sarpsborg advart da Samuelsen smelte et knallskudd i tverrliggeren. Ytterligere ni minutter senere hadde han finstilt siktet.

Duwayne Kerr glapp en corner fra Fredrik Oldrup Jensen og måtte rydde opp. Han fikk bare vippet ballen til Samuelsen, som fikk kontroll over ballen på 25 meters hold. Med god presisjon sendte han den i en bue over Kerr og i mål.

- Jeg vurderte å skyte direkte, men roet ned litt, sier Samuelsen til C More.

Dette var midtbanemannens fjerde mål for sesongen og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo har den siste tiden ment at Samuelsen fortjener en sjanse på landslaget. Selv ønsker ikke Odd-spilleren å snakke høyt om det.

- Det er litt godt å holde kjeft i slike situasjoner. Får jeg komme med på landslaget skal det være fortjent, og ikke fordi noen har snakket meg inn.

Flere muligheter ble det både for Odds toppscorer og lagkameratene i en første omgang der vertene serverte angrepsbølge på angrepsbølge. Noe svak presisjon i siste tredel gjorde at Kerr ikke ble satt alvorlig på prøve

Odd burde kanskje avgjort kampen tidligere. I stedet fikk Sarpsborg slippe til med et par skumle kontringer. Men heller ikke Brian Deanes mannskap, med fem nye spillere fra elleveren som slo Vålerenga 3-0 mandag, var spesielt giftig foran mål.

Johnsens scoring i det 86. minuttet stilnet nervene i Skien. (©Nettavisen/ NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag