RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Liverpool behandlet ham dårlig

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Egil Drillo Olsen har stor tillit til trenerkollega Roy Hodgson.

ULLEVÅL (Nettavisen): Den 26. mai møtes Norge og England til dyst på Ullevaal stadion. Et engelsk landslag som nylig fikk ny landslagssjef.

Tirsdag ble det klart at tidligere Viking-trener Roy Hodgson skal lede de «tre løvene» i fire år framover. Veteranens første kamp kan bli mot nettopp Norge i Oslo.

- Det har kommet litt ulike meldinger om akkurat det. Noen sier han kommer til Oslo, andre sier han debuterer mot Belgia. Men det er jo ikke lenge til EM, så det er ikke umulig at han dukker opp, sier informasjonsansvarlig i Norges Fotballforbund, Svein Graff.

- Et klokt valg
Hodgson er et kjent navn her i Norge, og har altså tidligere hatt hovedansvaret for Viking. 64-åringen har også vært i klubber som Fulham, Inter, Udinese, Blackburn, Liverpool og WBA.

Engelskmannen har også vært sjef for landslagene til Sveits og Finland. En svært erfaren mann med andre ord. Norge-sjef Egil Drillo Olsen kjenner godt til trenernomaden.

- Roy er en av de trenerne i England jeg kjenner best til og jeg har stor tillit til det han driver med. Han er dyktig, seriøs og fotballkyndig. Det var et klokt valg av England, sier Drillo.

- Det er ikke alltid jeg har vært like imponert over det de har gjort i England, men når de velger Roy, så viser det at de har gjort et godt forarbeid, sier landslagssjefen til Nettavisen.

De eneste gangene Drillo har møtt Hodgson som trener, var tilbake i 2005-sesongen. Nordmannen trente Fredrikstad, mens engelskmannen var sjef i Viking.

- Er lik meg
Skulle Hodgson lede England på Ullevaal stadion, så vet den norske sjefen hva som venter hans gutter.

- Leder han laget mot Norge, så betyr det et velorganisert lag, et lag vi ikke får noe gratis av. Han vil luke ut dumme forsvarsfeil, som vi kanskje kunne sett ellers, sier Drillo.

- Har han litt lik stil som deg?

- Ja, det går vel an å si at han har ganske lik fotballfilosofi og stil som meg, svarer Norges landslagssjef.

- Mer tid
Hodgson har denne sesongen ledet West Bromwich Albion med stor suksess, men så sent som i fjor måtte han tåle mye motgang. I Liverpool gikk det ikke bra for 64-åringen.

Engelskmannen ble ansatt av klubbens forrige eierduo, George Gillett og Tom Hicks, men da Fenway Sports Group tok over i oktober 2010, ble Hodgson fort vist døra.

Den 8. januar 2011 var han ferdig i klubben.

- Han ble ikke behandlet spesielt bra i Liverpool. De hadde ikke nok tålmodighet der, sier Drillo til Nettavisen.

- Er Hodgson undervurdert?

- De fleste andre steder han har vært, har Roy hatt mer eller mindre suksess, så det var bare i Liverpool han ikke fikk det til, svarer 70-åringen.

- Jeg tror at om han hadde fått mer tid i Liverpool, så ville han ha fått til noe bra der også, fortsetter den tidligere Wimbledon-manageren.

Hodgson ble erstattet av klubbhelt Kenny Dalglish på Anfield. Etter en lovende start har det skurret litt for skotten denne sesongen og Liverpool har slitt fælt i den hjemlige ligaen.

Når to serierunder gjenstår ligger laget som nummer åtte med 49 poeng. Et plaster på såret er imidlertid at laget har vunnet ligacupen og skal spille finale i FA-cupen 5. mai.

Etter at Premier League-sesongen er unnagjort, er det EM i Polen og Ukraina som venter for både flere Liverpool-spillere, og ikke minst England-sjef Hodgson.

- Viktig for England
64-åringen får ikke mange kampene på seg til å forberede laget til turneringen, og derfor venter Drillo at det vil bli eksperimentert en del på Ullevaal stadion i slutten av mai.

- De er midt i forberedelsene til et EM, og ønsker nok å teste ut ting. Hva, vet jeg ikke. Men kampen er nok vel så viktig for England som for Norge, sier Drillo.

- Får vi se et toppet England?

- Det vet jeg ikke. Det er 22 spillere som skal med til EM, så vi får nok ikke se de samme elleve i Oslo, som vi får se i første kamp under EM, sier Norge-treneren.

- Men det er stort sett bra spillere alle de 22 som kommer med i den troppen, avslutter Drillo.

England spiller i gruppe D og møter vertsnasjonen Ukraina, i tillegg til Sverige og Frankrike under mesterskapet. Første gruppekamp, mot Frankrike, spilles 11. juni.

Denne troppen møter England:
Rune Almenning Jarstein - Viking
Espen Bugge Pettersen - Molde
Mohammed Abdellaoue - Hannover
Valon Berisha - Viking
Daniel Braaten - Toulouse
Vadim Demidov - Real Sociedad
Tarik Elyounoussi - Fredrikstad
Christian Grindheim - FC København
Brede Hangeland - Fulham
Markus Henriksen - Rosenborg
Erik Huseklepp - Birmingham
Tom Høgli - Club Brügge
Ruben Yttergård Jenssen - Tromsø
Håvard Nordtveit - Borussia Mönchengladbach
Jonathan Parr - Crystal Palace
Thomas Rogne - Celtic
Morten Gamst Pedersen - Blackburn
John Arne Riise - Fulham
Espen Ruud - Odense
Alexander Tettey - Rennes

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere