RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Ellis / AFP

- Liverpool-eierne fikk sjokk

Reagerte på klubbens enorme lønnsutgifter og dårlige spillerstall.

Daily Telegraph forteller at Liverpool i løpet av sesongen 2008/09 betalte ut over hundre millioner pund i lønninger. Det var tredje mest i Premier League. Og summen er sannsynligvis høyere nå.

- Større enn vi fryktet
Den er i alle fall høy nok til at Fenway Sports Group (FSG) og eier John Henry ble sjokkerte da de fikk se den. Henry reagerte på de enorme lønnsutgiftene i kombinasjon med den tynne spillerstallen.

- Den verste overraskelsen var mangelen på bredde i stallen. Vår største bekymring med å overta, var nettopp dette, og det var et større tema enn vi fryktet. Det var en enorm, mangeårig lønnspost for en stall med veldig liten bredde, sier Henry til FourFourTwo.

Dette problemet er derfor en av eiergruppens hovedprioriteringer. Sportsdirektør Damien Comolli, som ble hentet inn av FSG, har en stor jobb å gjøre.

Liverpool solgte Fernando Torres og Ryan Babel, samt hentet inn Luis Suarez og Andy Carroll, i januar. Fortsatt mener Henry at klubben må få mer for pengene enn tilfellet er i dag.

Travel sommer i vente
Det blir trolig en travel sommer for Comolli. Spillere som Sotirios Kyrgiakos, Fabio Aurelio, Milan Jovanovic, Joe Cole, Alberto Aquilani, Paul Konchesky og Emiliano Insua står trolig på listen over spillere Liverpool ønsker å bli kvitt, ifølge Daily Telegraph.

De langsiktige planene kan åpne døren inn til førstelagsspill for flere unggutter i sesonginnspurten. Det samme kan alle skadene gjøre.

Ettersom Daniel Agger og Glen Johnson begge måtte gå ut med skader i forrige match, 1-2-tapet for WBA, og Martin Kelly og Fabio Aurelio allerede sto på skadelisten, kan manager Kenny Dalglish allerede i neste kamp komme til å gi to spillere fra ungdomsakademiet spilletid.

Jack Robinson (17), som debuterte allerede i mai i fjor, og høyrebacken John Flanagan (18) har begge trent med førstelaget denne sesongen og skal være aktuelle mot Manchester City førstkommende mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere