RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nick Potts (Pa Photos)

- Liverpool har bestemt seg

Sist oppdatert:
Anfield-klubben og Swansea skal være i sluttforandringer om manager Brendan Rodgers.

Brendan Rodgers blir offentliggjort som ny Liverpool-sjef i løpet av 48 timer, melder BBC onsdag ettermiddag.

Swansea og Liverpool skal akkurat nå diskutere kompensasjonen som må til for å løse Rodgers fra kontrakten, og trolig må Liverpool ut med mellom fire og fem millioner pund for sin nye manager.

BBC hevder samtidig å vite at det ikke vil bli oppnevnt noen ny sportsdirektør, og at Rodgers vil få hovedansvaret for alt det sportslige, samt spillerkjøp- og spillersalg.

Johan Cruyff og Louis van Gaal var nevnt som aktuelle kandidater til en sportsdirektørstilling, men dette skal nå være lagt på is, melder BBC.

Fenway Sports Group (FSG), som eier Liverpool, kommer ventelig til å annonsere klubbens nye manager innen fredag, skriver også The Guardian.

Snevret inn søket
Søket etter Kenny Dalglishs erstatter startet med en liste på nærmere et dusin navn, men skal den siste tiden ha være redusert til to mann: Roberto Martinez og Brendan Rodgers.

Martinez, Wigans manager, har lenge vært blant favorittene til å få jobben, mens Rodgers takket nei til å delta i den første intervjurunden.

Det er ikke så merkelig: Hadde han takket ja, ville trolig både Swanseas ledelse, spillere og supportere ha reagert negativt, mens Rodgers likevel kun hadde vært én av ti-tolv kandidater og samtidig løpt stor risiko for ikke å få jobben i Liverpool.

Nå står det angivelig kun mellom Rodgers og Martinez, og Rodgers skal være førstevalget. Da vil han sannsynligvis være langt mer interessert i å snakke med FSG.

The Guardian skriver at Liverpool onsdag har bedt om tillatelse fra Swansea til å diskutere jobben med 39-åringen, som virkelig har gjort en strålende jobb i Swansea.

Krav på kompensasjon
Klubbens styreleder Huw Jenkins skal ikke være lysten på å tillate Liverpool å snakke med Rodgers, og Swansea har ifølge managerens kontrakt krav på fem millioner pund i kompensasjon dersom han forsvinner, men Liverpool tror likevel at disse hinderne er overkommelige.

- Jeg fikk ikke inn en klausul i kontrakten for å kunne snakke med en toppklubb dersom sjansen byr seg. Absolutt ikke. Det eneste er hvis en storklubb ønsker meg, og styrelederen og jeg begge føler det er riktig å gå videre, så ønsket jeg at klubben skulle tjene på det, har Rodgers uttalt.

Roberto Martinez har fremdeles ikke hatt jobbintervju nummer to med Liverpool, ifølge The Guardian. Dette finner trolig også sted onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere