- Liverpool har vår fulle støtte

Foto: Getty Images/All over Press

Sir Alex Ferguson vet at søndag blir en spesiell dag.

19.09.12 15:05

Før søndagens møte mellom Liverpool og Manchester United på Anfield, ber sir Alex Ferguson klubbens supporterne innstendig om ikke å synge nedsettende sanger om ofrene etter Hillsborough-tragedien.

Dette blir lagenes første møte etter at et uavhengig panel har kommet med sin rapport om tragedien som kostet 96 menneskeliv i 1989.

Rapporten frikjente Liverpool-supporterne og avslørte at politiet hadde dekket over store deler av sannheten. Det fikk statsminister David Cameron til å gå ut og beklage til de etterlatte etter tragedien.

Full støtte til Liverpool
Under Uniteds 4-0-seier mot Wigan på Old Trafford lørdag sang deler av United-fansen ting som «always the victims, never your falt» (alltid et offer, aldri deres skyld, red.anm.).

Sir Alex Ferguson håper han slipper å høre det samme når United møter Liverpool på søndag.

- Dette er en ny sang - det startet etter situasjonen med Suarez, men i lys av omstendighetene og etter å ha bedt fansen om å ta til seg den politikken vi ønsker å følge på fredag, ble jeg skuffet, sier Ferguson.

Skotten gir sin fulle støtte til Merseyside-klubben og familiene som er berørt av den siste tids avsløringer.

- Vi støtter Liverpool Football Club fullt og helt på dette tidspunktet, og vi forstår hva familiene har følt etter å ha lest rapporten, så ble skuffet over å høre dette.

(artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'ru5tq8izpjvqz4zmt5a7z5rm', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-ru5tq8izpjvqz4zmt5a7z5rm', 'eplayer14');

- En emosjonell dag
Han mener imidlertid at det var et fåtall som sang disse sangene og håper nå at de tilreisende supporterne på Anfield vil holde seg for gode til å gjenta bedriften.

- Det var et mindretall og i vårt samfunn er det en minoritet som ønsker å bli hørt, men vi som klubb står fullstendig bak Liverpool Football Club i den situasjonen de er i.

- Det kommer til å bli en emosjonell dag på søndag, og vi vill støtte dem på alle måter vi kan.

Avspark på Anfield er 14.30 søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.