RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I sin forrige kamp på Stade de France scoret Mamadou Sakho to mål mot Ukraina og sendte Frankrike til VM. Tirsdag vender han tilbake som kaptein.
I sin forrige kamp på Stade de France scoret Mamadou Sakho to mål mot Ukraina og sendte Frankrike til VM. Tirsdag vender han tilbake som kaptein. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

- Liverpool-helten som skapt for kapteinsrollen

I sin forrige kamp på Stade de France scoret Mamadou Sakho to mål mot Ukraina og sendte Frankrike til VM. Tirsdag vender han tilbake som kaptein.

– Når jeg velger ham som kaptein, er det fordi jeg regner med ham, sa landslagssjef Didier Deschamps da han presenterte sitt valg mandag.

Liverpool-stopperen vikarierer som kaptein fordi keeper Hugo Lloris spares på grunn av en liten skade, men Deschamps har gitt et signal om hvilken posisjon Sakho har i gruppa i oppkjøringen til VM.

– Jeg har valgt ham både på grunn av det han gjør på banen og hvordan han opptrer utenfor den. Lederrollen ligger naturlig for ham, mener Deschamps, som selv var kaptein da Frankrike vant VM-gull på Stade de France for 16 år siden.

Nå er oppdraget å prestere i VM-sluttspillet i Paris, og deretter i EM på hjemmebane om to år. Men først er det kamp mot Norge tirsdag kveld.

Glemmer aldri

Sakho sa at han gleder seg til å spille på Stade de France igjen for fulle tribuner. Omspillet mot Ukraina var en opplevelse han aldri glemmer.

– Jeg hadde følelsen av å ha deltatt i noe fantastisk, men nå har jeg lagt det bak meg. I fotball må man alltid begynne på nytt og settes på prøve igjen.

Han avviser at kapteinsvervet vil endre ham.

– Jeg er alltid den samme. Jeg jobber hardt og stiller meg til disposisjon for laget, sa Sakho, som på vei ut fra pressemøtet fikk et «takk, kaptein» med seg på veien fra Deschamps. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere