*Nettavisen* Sport.

- Liverpool henter «Iniesta-type»

Foto: Getty Images / All OVer Press

Ny spanjol skal være nær Premier League-klubben.

30.05.13 12:47

Det var blant andre stjernejournalist Guillem Balague som onsdag kveld meldte om at Liverpool var i ferd med å sikre seg Iago Aspas fra Celta Vigo.

Utover kvelden ble det fort klart at 25-åringen fra Celta Vigo etter alle solemerker havner i den røde klubben i løpet av sommeren.

Torsdag formiddag melder den samme Balague om nok en Liverpool-overgang og også denne gangen kan det nok være hold i det journalisten skriver.

Ny spanjol
Denne gang mener spanjolen å vite at Liverpool ønsker å sikre seg midtbanespilleren Luis Alberto. Han eies av Sevilla, men har i det siste vært utleid til Barcelona B.

Katalanerne skal ha en opsjon på å sikre seg spilleren, men den går angivelig ut fredag. Barcelona må ut med 3,5 millioner euro for å gjøre overgangen permanent.

Men siden spilleren nå blir koblet til Liverpool, er det lite trolig at denne opsjonen blir utløst. I stedet kan spilleren i løpet av kort tid være å finne på Anfield.

Balague beskriver 20-åringen på følgende måte: «Lus Alberto er den andre spanske spilleren som er nær ved å gå til Liverpool. En midtbanespiller av samme type som Xavi og Iniesta».

En av Norges fremste La Liga-eksperter, Petter Veland, er imidlertid ikke helt enig i denne vurderingen til sin spanske kollega.

«I motsetning til hva Guillem Balague sier; Luis Alberto er på ingen måte i Xavi/Iniesta-sjiktet, hverken i klasse eller spillestil», skriver han på Twitter, men legger til:

«Talentet skal det derimot ikke stå på. 92-modell, står med 11 scoringer og 16 målgivende (dog en god del på dødball) for Barcelona B».

Mer kvalitet
Luis Alberto skal ha spilt 37 kamper for Barcelona B denne sesongen og scoret elleve ganger. Midtbanespilleren, som også kan spille i angrep, noterte også 16 assists.

Som spillertype skal man kunne tro at spanjolen vil passe godt inn i Liverpool-manager Brendan Rodgers' system, men det er selvsagt en spiller som er langt fra ferdigutviklet.

Liverpool endte på sjuendeplass i Premier League sist sesong, og Rodgers har tidligere sagt at sommerens overgangsvindu blir svært viktig for den røde klubben.

Rodgers ønsker større kvalitet og mer bredde i troppen.

Midtstopper Kolo Touré er allerede klar for Anfield-klubben, men det er ventet at også flere forsvarsspillere vil komme inn. Greske Kyriakos Papadopoulos er blant de som har blitt nevnt.

Trolig forsvinner også flere spillere ut porten hos Premier League-klubben og folk som Andy Carroll, Pepe Reina, Luis Suarez og Martin Skrtel blir nevnt i forbindelse med andre klubber.

HTML EMBED

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.