RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Liverpool ønsker Xabi Alonso

Xabi Alonso, Liverpool.
Xabi Alonso, Liverpool. Foto: AFP/Scanpix
The Guardian hevder at Liverpool ønsker å kjøpe Xabi Alonso fra Real Sociedad. Den engelske klubben trenger i alle fall forsterkninger - det er helt sikkert.

Liverpools midtbane ser farlig tynn ut seks dager før Premier League starter. Danny Murphy er på vei til Tottenham for tre millioner pund, Vladimir Smicer er skadet og tvinges kanskje til å legge opp.

I tillegg har Liverpool leid ut Anthony Le Tallec.

Tilstede lørdag
Manager Rafael Benitez var tilstede da Real Sociedad spilte 2-2 mot Everton lørdag. Liverpool vil innlede forhandlingene om et kjøp av Alonso i dag. Tidligere i sommer ble den 22 år gamle midtbanespilleren koblet til Real Madrid.

Ifølge den engelske avisen vil Alonso koste 12 millioner pund.

Opprinnelig var Liverpool interessert i Xabi Alonso som erstatter for Steven Gerrard, da kapteinen var på vei til Chelsea. Gerrards helomvending gjorde at Benitez' interesse for Alonso roet seg. Nå skal han altså være aktuell igjen.

Benitez har bare kjøpt én spiller, høyrebacken Josemi, så langt. Det kjøpet kom ut av det blå. Det har vært uvanlig stille rundt Liverpool i avisenes ryktebørser denne sommeren. Den tynne stallen tyder på at klubben likevel har noe på gang.

Få alternativer
I morgendagens møte med Grazer i kvaliken til Champions League, blir Benitez trolig tvunget til å bruke backen Steve Finnan på høyre midtbane. Sentralt blir det Dietmar Hamann og Salif Diao, en annen spiller mange tror vil forsvinne snart, dersom ikke Steven Gerrard rister av seg skaden han fikk mot Roma.

Harry Kewell er klubbens eneste reelle alternativ på venstre midtbane, ettersom John Arne Riise er det eneste reelle alternativet på venstrebacken. Unge Stephen Warnock har spilt på begge plassene under sommerens treningskamper, men har aldri spilt en offisiell kamp for klubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere