- Liverpool ødela

Foto: AFP/Scanpix

Harry Kewells agent mener at Liverpools dårlige medisinske apparat ødela spillerens karriere der.

02.02.10 20:18

Kewell (31) kom til Liverpool fra Leeds som den nye stjernespilleren på Anfield, og fikk draktnummer sju for å understreke at klubben nå hadde funnet en som kunne følge opp arven fra spillere som Kevin Keegan, Kenny Dalglish og Peter Beardsley.

Det skjedde ikke. Oppholdet i Liverpool ble et nesten sammenhengende skademareritt for den australske venstrevingen.

- Har ikke peiling
Nå spiller Harry Kewell for tyrkiske Galatasaray og har igjen fått karrieren inn på rett spor, selv om han denne uka er på Sydney-besøk for å få eksperthjelp med nok en lyskeskade. Man fryktet opprinnelig at Kewell igjen ville bli satt på sidelinjen i flere måneder, men det viser seg at han kan være tilbake i trening om bare to uker.

- Årsaken til at han behandles her (i Australia) er at vi har det beste medisinske apparatet i verden. Han mistet 3,5 år av karrieren i Liverpool fordi folkene i England bokstavelig talt ikke har peiling på hva de snakker om, sier Kewells agent Bernie Mandic til Sydney Morning Herald.

Mandic påstår at Kewell ble nektet å få behandling hjemme i Australia.

- Du må lure på hva de driver med i Liverpool. Kanskje forsøker de å beskytte omdømmene sine, men de beskytter definitivt ikke spillerne sine. Jeg mener at det er en skam, og jeg synes at måten de behandlet Harry på, også var en skam, sier Mandic.

Torres-hjelp?
Avisen skriver at Liverpool nå, ironisk nok, forsøker å ta rede på hvilke leger som behandler Harry Kewell, slik at de samme legene også kan ta en titt på stjernespissen Fernando Torres.

- Se på Liverpool. Hvordan har det ser at de så ofte i løpet av de siste årene har fått skader på så mange nøkkelspillere, og vanligvis i november? Og alltid de samme skadene? Hvordan har det ser at andre klubber, som Arsenal, ikke har slike problemer? Hvorfor leges deres spillere raskere? Det er logiske svar på alt dette, sier Mandic.

Kewell spilte bare 93 ligakamper for Liverpool i perioden 2003 - 2008. Etter overgangen til Galatasaray har han scoret 27 mål på 42 ligakamper.

PS! Sky Sports melder tirsdag kveld at Liverpool er i ferd med å inngå en forhåndskontrakt med den 28 år gamle Standard Liege-spissen Milan Jovanovic.

Les også: Knuser Premier League

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.