- Liverpool selger stadionnavnet

Foto: PAUL ELLIS (AFP)

Liverpools markedsdirektør avslører at klubbens nye stadion høyst trolig får navn etter en sponsor.

13.01.10 10:23

Liverpool gjør i disse dager de siste forberedelser før byggingen av et nytt stadionanlegg i Stanley Park. Det nye stadionet vil høyst sannsynlig få et kommersielt navn.

- Navnerettighetene er nå en akseptert del av bygging av nye fotballstadioner. Flere av våre konkurrenter har tatt i bruk salg av stadionnavn, Arsenal for eksempel, og nå har vi muligheten til å tjene penger på det samme, sier markedsdirektør, Ian Ayre, ifølge ESPN.

- Men det er viktig å finne riktig samarbeidspartner som passer inn i vår kultur som klubb. Gud vet hvem det måtte være for Liverpool, men vi har hatt noen henvendelser, røper Ayre.

Tiltrekker seg sponsorer
Arsenal solgte sitt stadionnavn til flyselskapet The Emirates for 100 millioner pund i 2004. Stadionet ble åpnet i juli 2006 og skal hete Emirates Stadium de 15 neste årene. Inkludert i summen sikret flyselskapet seg draktreklamen til Arsenal de neste åtte årene fra 2006/07-sesongen.

Liverpool skal etter planen starte byggingen i april i år, og håper å toppe denne summen. Klubben har allerede inngått en avtale med bankgiganten Standard Chartered som ny drakthovedsponsor fra 2010 til 2014 – trolig er beløpet på rundt 20 millioner pund.

- Liverpool er en klubb som tiltrekker seg sponsorer som få andre er i stand til. Rett og slett på grunn av klubbens fantastiske historie. Jeg vet vi vil få gode tilbud fra ulike sponsorer, men det gjelder altså å finne den rette, som står for de samme verdiene som vår klubb, forteller markedsdirektøren videre.

Svært kritiske fans
Selv om dette trolig vil gi gode sponsorinntekter for klubben, er det flere som er skeptiske til klubbens nye planer.

- Hele ideen med å forlate ærverdige Anfield og jevne den med jorda, er den største selvutslettelsen klubben noensinne har vurdert, sier Graham Agg, som er talsmannen for den offisielle fanklubben German Reds.

- Kan du forestille deg Nou Camp eller Santiago Bernabeu bli jevnet med jorda av Real Madrid eller Barcelona? Eller Inter Milan forlate San Siro? Du snakker om fotballkatedraler, og Anfield er en av dem. Det er for mye kulturarv, historie og tradisjon i dem til å destruere dem over natta, sier han.

- Jeg kan ikke forestille meg å gå på noe liknende som Budweiser Stadium for å støtte Liverpool, og jeg er sikker på at ganske mange Liverpool-supportere føler det slik, sier han.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.