*Nettavisen* Sport.

- Liverpool settes under administrasjon

Foto: PAUL ELLIS (AFP)

The Royal Bank of Scotland tar nå mer kontroll over klubben.

13.04.10 14:39

The Royal Bank of Scotland (RBS) er i ferd med å sikre seg mer kontroll over styringen av Liverpool . Det skriver den troverdige engelske avisen The Guardian tirsdag.

Avisen melder at banken i løpet av kort tid vil annonsere at klubbens eierduo Tom Hicks og George Gillett vil bli erstattet som styreledere i klubben av en uavhengig kandidat.

Får større innflytelse
Mannen som det er ventet at vil få jobben er British Airways nåværende styreformann, Martin Broughton. Utnevnelsen av Broughton skal godkjennes av eierduoen denne uken, noe som igjen vil føre til at RBS får større innflytelse i klubben.

Mot at de går med på å la Broughton bli ny styreformann, skal Hicks og Gillett ha bli lovet et halvt års utsettelse på å betale tilbake avdraget på 100 millioner pund, som opprinnelig skulle tilbakebetales i juli. Dette vil dermed gi amerikanerne bedre tid på å finne en kjøper som er villig til å punge ut de rundt 550 millioner pundene som eierduoen krever for klubben.

Brougthon skal jobbe tett sammen med Liverpools administrerende direktør, Christian Purslow, i jakten på nye investorer. Ansettelsen av British Airways-syreformannen skal være långivernes forsikring for at eierne nå gjør et reelt forsøk på å selge klubben. Representanter for Liverpool har så langt nektet å kommentere saken, men The Guardian og journalist Andy Hunter skal være svært velinformert i saken.

Grepet som RBS nå har gjort vil trolig også føre til at klubben ikke behøver å selge stjerner som Fernando Torres og Steven Gerrard for å betjene gjelden. Det har tidligere blitt spekulert i at dette i verste fall kunne skje.

Flere potensielle investorer
Avisen skriver videre at Barclays Capital kommer til å ta over jobben med å søke etter nye eiere til Liverpool. Denne oppgaven har selskapet Rothschild og Merrill Lynch hatt fram til nå.

Flere potensielle investorer skal ha meldt sin interesse for Premier League-klubben, men så langt skal det ikke ha kommet noe konkret bud. Hvorvidt manager Rafael Benítez vil få penger til å styrke stallen, er også uvisst.

Hicks og Gillett tok over Liverpool fra David Moores tilbake i februar 2007, men duoen ble fort upopulære på Anfield. De har påført klubben stor gjeld, samtidig som de ikke har holdt de mange løftene som ble gitt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.