*Nettavisen* Sport.

- Liverpool skal bygges rundt Suarez

Foto: Alex Livesey / Getty Images / All Over Press

Superspissen er ikke til salgs, bedyrer Brendan Rodgers.

15.11.12 18:47

Torsdag begynte ryktene å gå i engelske tabloider om at Liverpools Luis Suarez var på vei bort fra klubben.

Daily Mail var blant dem som skrev at Manchester City snuste på den omstridte spissen, og at et gigantbud var på trappene allerede i januar. Med tanke på at det igjen nærmer seg åpnet overgangsvindu på balløya er det ikke så rart at slike rykter dukker opp. Liverpool har imidlertid vært raske med å avvise spekulasjonene.

- Ikke til salgs
Manager Brendan Rodgers er som kjent en stor fan av den målfarlige uruguayaneren, og sier torsdag at Suarez er en svært viktig del av det han ønsker å bygge opp på Anfield.

- Han er ikke til salgs. Suarez trives godt her og er i sitt livs beste form. Han jobber godt og vi ønsker å bygge laget rundt ham, sier nordiren ifølge Liverpool Echo.

Rodgers påpeker videre, som han ofte gjør, at han fortsatt er i startfasen av å bygge opp et nytt lag hos den tradisjonsrike klubben.

- Vi er fortsatt i en veldig tidlig fase, men Luis er en viktig del av det vi skal utrette her. Så for oss er ikke dette noe å diskutere, sier Rodgers og tenker på overgangsryktene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Photos/Scanpix

Suarez har vært svært viktig for Liverpool så langt denne sesongen. Totalt har spissen nettet elleve ganger, og tidvis opptrer han som et enmannsangrep.

- Jobber hardt
Rodgers skal imidlertid ha blitt lovet penger i januar, og hans menn skal være i full gang med å kartlegge hvilke spillere som kan være tilgjengelige i det vanskelige overgangsvinduet.

- Vi jobber også hardt for å bedre prestasjonene i det laget vi har. Suarez har vært toppklasse, men slik er det også i andre klubber. Store klubber er ofte avhengig av store spisser.

- Se på Manchester United med Robin van Persie, Barcelona med Lionel Messi, og Real Madrid med Cristiano Ronaldo. Dette er spillere som scorer viktige mål for sine klubber, sier Rodgers.

- Viktig for laget
Nordiren mener Luis Suarez er like viktig for Liverpool, som de nevnte spillerne er for sine respektive klubber.

- De leverer prestasjoner i verdensklasse og ofte er det slik at spillere blir vurdert ut ifra målene de scorer. Slik er det også med Luis, sier Liverpool-manageren.

- Luis er en viktig del av vårt lag. Jeg tror det er tydelig at han trives med å spille slik vi gjør, og målene hans er et bevis på det, avslutter Brendan Rodgers.

P.S. Luis Suare skrev under ny kontrakt med Liverpool så sent som i sommer. Den strekker seg fram til 2017.

KONKURRANSE: Hjelp oss å kåre årets lag i Tippeligaen - bli med i trekningen om et kamera til verdi av 2500 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.