Gå til sidens hovedinnhold

- Liverpool vinner ikke

På en stjernespekket Mesterliga-kveld får Liverpool det meget tøft i Hellas. Sjekk siste nytt om lagene og våre tips.

Gruppe A:
Monaco (Frankrike) – Deportivo La Coruna (Spania)
TV 2 Nettavisens tips: 2-1
Franskmennene skuffet stort i sin første kamp på Anfield, og blir helt sikkert mye bedre i denne kampen. Samtidig har de selvtilliten med seg. I fjor slo de Deportivo 8-3 på hjemmebane i gruppespillet. Lyon har også vist bra form i Frankrike, og leder serien så langt.

Monacos stjernespillere, som ikke var med mot Liverpool, er også tilbake her. Det betyr at stjerner som Javier Saviola, Shabani Nonda, Jaroslav Plašil, Mohamed Kallon og Ernesto Chevantón alle spiller.

Deportivo på sin side har skuffet stort i sesonginnledningen i Spania med bare en seier på fem forsøk. Deportivo må klare seg uten forsvarsspilleren Enrique Romero som skadet sag da han falt av sykkelen i helga. Diego Tristán og Mauro Silva er også ute.

Olympiakos (Hellas) – Liverpool (England)
TV 2 Nettavisens tips:
1-0
Olympiakos er fulle av selvtillit. Laget tok med seg uavgjort i Spania mot Deportivo i sin første kamp, og laget har også vunnet sine to første kamper i Hellas denne sesongen. Noen spillere ble også hvilt i helgas seriekamp – men er tilbake her.

Liverpool på sin side imponerer på hjemmebane, men foreløpig ikke like mye på bortebane under manager Rafa Benitez. Her er laget uten nøkkelspilleren Steven Gerrard. Liverpool må være fornøyd med ett poeng i denne. Vi blir ikke overrasket om det blir null.

Gruppe B:
Dinamo Kiev (Ukraina) – Leverkusen (Tyskland)
TV 2 Nettavisens tips: 2-1
Kiev fikk med seg 3-0 etter den avbrutte kampen i Roma, og stiller styrket her. Playmaker Valentin Belkevich er nemlig tilbake. Rodolfo er også tilbake etter karantene, men Serhiy Fedorov er ute.

Leverkusen må klare seg uten Roque Junior i backrekka. Tyskerne har også langtidsskader på Hanno Balitsch, Daniel Bierofka og Clemens Fritz. Radoslaw Kaluzny er også skadet, og med 0-3-tap mot Stuttgart i helga, har Leverkusen skuffet stort etter at Real Madrid ble slått hjemme i første kamp. Dinamo Kiev vant hjemme og spilte uavgjort borte mot Leverkusen for fire år siden. Ny hjemmeseier her. Kiev har nemlig imponert etter trenerskiftet for en måned siden.

Real Madrid (Spania) – Roma (Italia)
TV 2 Nettavisens tips: 3-2
Real Madrid-stjernene har skuffet så langt i sesongen, men Zinedine Zidane og Michael Owen kan spille i denne. Santiago Solari er ute, og David Beckham noe tvilsom. Real-stjernene har imidlertid masse erfaring, og bør vinne mot et Roma som har slitt enda mer så langt i år.

Roma må spille uten Philippe Mexes. I tillegg er Christian Panucci og Cristian Chivu tvilsomme. Denne taper ikke Real.

Gruppe C:
Bayern München (Tyskland) – Ajax (Nederland)
TV 2 Nettavisens tips: 1-1
Sebastian Deisler og Claudio Pizzaro er friske igjen for Baqyern München, og da gjenstår det bare at tyskerne får spillet til å stemme. Så langt i år har det vært svært variabelt, selv om det ble 1-0 i den første kampen i gruppespillet.

Ajax sliter med skadeproblemer, og det er tvilsomt om Maxwell og Steven Pienaar spiller. I tillegg må Wesley Sonck, som storspilte mot Juventus for to uker siden, trolig starte på benken. Mot Juventus ble det tap, men vi tror nederlenderne kan få med seg ett poeng fra Tyskland.

Juventus (Italia) – Maccabi Tel Aviv (Israel)
TV 2 Nettavisens tips: 3-1
Juventus har fått en fin start på sesongen, og leder serie A så langt. Laget vant også 1-0 borte i den første mesterligakampen mot Ajax. Det er ventet at Del Piero starter på benken, mens Trezeguet og Ibrahimovic starter for italienerne.

Maccabi spilte jevnt mot Bayern i sin første kamp, men tapte på grunn av et straffespark. Venstreback Salem Abo, som var ute mot Bayern, er tilbake nå. Da er det verre for Juventus som må klare seg uten Pavel Nedved og Fabio Cannavaro. I tillegg er Paolo Montero og Ciro Ferrara allerede skadet. Likevel - alt annet enn hjemmeseier vil være en overraskelse her.

Gruppe D:
Manchester United (England) – Fenerbahce (Tyrkia)
TV 2 Nettavisens tips: 2-0
Wayne Rooney er tilbake for Manchester United, men det er usikkert om han starter eller begynner på benken. Engelskmennene mangler imidlertid Louis Saha, Paul Scholes og Gary Neville. Likevel er laget i god form, har slått Tottenham og Liverpool i sine første to kamper, og fikk med seg et sterkt 2-2-resultat fra Lyon i sin første kamp. Med Rio Ferdinand som nøkkelmann bakover på banen, vinner engelskmennene denne.

Fenerbahce er imidlertid ikke noe push over-lag. De har overbevist i den tyrkiske serien, og leder den. De slo også Sparta Praha 1-0 i sin første kamp. Laget må klare seg uten Servet Cetin og Kemal Arslan, men håper at et nytt mål av Pierre Van Hooijdonk kan senke United. I 1996 ble for øvrig Fenerbahce den første klubben som noensinne slo Manchester United på Old Trafford i en europacupkamp.

Sparta Praha (Tsjekkia) – Lyon (Frankrike)
TV 2 Nettavisens tips: 1-1
Viktigst for hjemmelaget: Karel Poborsky er spilleklar igjen. Etter 0-1 i Tyrkia i sin første kamp, er Poborskys tilbakekomst utrolig viktig for tsjekkerne. I helga scoret Poborsky ett, og var involert i Spartas tre siste scoringer da de vant 4-2 i hjemlig serie.

Lyon på sin side har imponert på bortebane i år, og står med ti poeng på fire bortekamper. Lagets direkte spillestil holdt også på å knekke Manchester United i den første kampen, og Lyon var uheldige som ikke vant den kampen. Bortebane mot et sultent Sparta Praha er imidlertid også tøft. Helt jevn kamp, som kan vippe begge veier.

Reklame

Black Friday: De 11 beste kuppene du gjør hos Hifi Klubben