RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PAUL ELLIS (AFP)

- Liverpools styre avfeide Hicks

Sist oppdatert:
Liverpools ene eier, Tom Hicks, møter motgang i forsøket på å overta klubben fullstendig.

Tidligere fredag ble det meldt i engelske medier at Liverpools ene eier Tom Hicks hadde satt igang en desperat kamp for å prøve å beholde kontrollen i klubben. Eierne Hicks og George Gillett klarer ikke å betjene gigantgjelden på over to milliarder kroner og er under hardt press fra Royal Bank of Scotland for å selge klubben.

Men et salg nå vil føre til langt mindre penger i kassa for Hicks og Gillett enn de opprinnelig så for seg. Mens George Gillett ikke skal ha noen muligheter til å refinansiere lånet, skal altså Hicks nå forsøke å få kontroll så han slipper å selge klubben til det han mener er spotpris.

Styret setter ned foten
Tom Hicks' forsøk blir derimot ikke tatt godt opp i resten av styret, som foruten Hicks og Gillett består av styreformann Martin Broughton, Christian Purslow og Ian Ayre.

Soccernet skriver at Hicks personlig leverte sitt tilbud til resten av Liverpool-styret i forkant av europaligakampen mot Steaua Bucuresti torsdag, en kamp Liverpool for øvrig vant 4-1.

Men Hicks skal ha fått til svar at planene hans ikke kunne aksepteres. Soccernet mener å vite at Hicks skal ha blitt fortalt i klare ordelag at styret er fast bestemt på å finne nye eiere som kan betale tilbake lånet og gi klubben den lenge etterlengtede nye stadion.

Løsning i det blå
Eiernes lån skal betales tilbake 6. oktober, og gjøres ikke det kan Royal Bank of Scotland overta klubben. Det skal banken visstnok være lite lysten til å gjøre, så det spekuleres i at de vil gi eierne lenger tid til å finne en løsning. Om løsningen blir at klubben selges, at Hicks overtar kontrollen eller noe helt annet, synes fortsatt å være i det blå bare uker før en av de viktigste dagene i Liverpools historie opprinner.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere