*Nettavisen* Sport.

- Liverpools styre avfeide Hicks

Foto: PAUL ELLIS (AFP)

Liverpools ene eier, Tom Hicks, møter motgang i forsøket på å overta klubben fullstendig.

17.09.10 22:02

Tidligere fredag ble det meldt i engelske medier at Liverpools ene eier Tom Hicks hadde satt igang en desperat kamp for å prøve å beholde kontrollen i klubben. Eierne Hicks og George Gillett klarer ikke å betjene gigantgjelden på over to milliarder kroner og er under hardt press fra Royal Bank of Scotland for å selge klubben.

Men et salg nå vil føre til langt mindre penger i kassa for Hicks og Gillett enn de opprinnelig så for seg. Mens George Gillett ikke skal ha noen muligheter til å refinansiere lånet, skal altså Hicks nå forsøke å få kontroll så han slipper å selge klubben til det han mener er spotpris.

Styret setter ned foten
Tom Hicks' forsøk blir derimot ikke tatt godt opp i resten av styret, som foruten Hicks og Gillett består av styreformann Martin Broughton, Christian Purslow og Ian Ayre.

Soccernet skriver at Hicks personlig leverte sitt tilbud til resten av Liverpool-styret i forkant av europaligakampen mot Steaua Bucuresti torsdag, en kamp Liverpool for øvrig vant 4-1.

Men Hicks skal ha fått til svar at planene hans ikke kunne aksepteres. Soccernet mener å vite at Hicks skal ha blitt fortalt i klare ordelag at styret er fast bestemt på å finne nye eiere som kan betale tilbake lånet og gi klubben den lenge etterlengtede nye stadion.

Løsning i det blå
Eiernes lån skal betales tilbake 6. oktober, og gjøres ikke det kan Royal Bank of Scotland overta klubben. Det skal banken visstnok være lite lysten til å gjøre, så det spekuleres i at de vil gi eierne lenger tid til å finne en løsning. Om løsningen blir at klubben selges, at Hicks overtar kontrollen eller noe helt annet, synes fortsatt å være i det blå bare uker før en av de viktigste dagene i Liverpools historie opprinner.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.