*Nettavisen* Sport.

- Louis van Gaal opplever det samme som meg

PENSJONIST: Sir Alex Ferguson prøver å nyte livet som pensjonlist, men innrømmer at han av og til savner managerjobben. I desember i fjor satt han ved bassengkanten i varme Abu Dhabi og sa til sin kone: «Jeg skulle vært på Carrington». Foto: Paul Ellis (Afp / NTB scanpix)

Sir Alex Ferguson sier hva han mener om Manchester Uniteds nye manager.

I et intervju med Manchester Uniteds TV-kanal, MUTV, snakker sir Alex Ferguson både om livet etter at han ga seg som manager og om hva han tenker om mannen som har jobben nå.

Ferguson ga seg for halvannet år siden, etter å ha ledet United til klubbens foreløpig siste seriemesterskap. David Moyes overtok og mislyktes, og i sommer ble jobben gitt videre til Louis van Gaal.

Også nederlenderen har fått en tøff start. Det ble null seirer på de tre første ligakampene og tap for nyopprykkede Leicester i den femte, før de to siste kampene før landskamppausen endte med seirer.

- Louis van Gaal har gjort mange endringer og jeg tenkte nylig over dette. Kanskje gjør han det rette, å rydde opp i stallen og bygge sitt eget lag, for han har den erfaringen og trenerferdigheten som skal til, sier Ferguson til MUTV.

Skotten mener faktisk at van Gaals tilnærming har vært «briljant».

- Han har ikke fått de resultatene man forventer, men det gjorde ikke jeg heller i starten da jeg kom til klubben. Det vi trengte den gang, var at sir Bobby Charlton, Martin Edwards og styret sto ved min side, og vi hadde en strålende periode etterpå. Så fort jeg satte meg til rette i sjefsstolen, gikk alt bra. Louis går igjennom den samme prosessen og det er overhodet ingen tvil hos meg om at han vil takle dette.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ RETT VEI: Louis van Gaal og Manchester United startet elendig, men har klatret til fjerdeplass i Premier League. Foto: Richard Sellers (Pa Photos / NTB scanpix)


Ferguson erindrer sitt første møte med Louis van Gaal, som kom i 1998, da nederlenderens Barcelona møtte Fergusons Manchester United.

- Han spurte meg om hvordan jeg håndterte media og jeg sa at jeg hadde en del interessant å si om akkurat det! Mitt råd var å ikke lese avisene. Ikke hiss deg opp. Han har sin egen måte. Når jeg ser på pressekonferansene hans, er de ganske interessante. Han er svært, svært ærlig i sine pressekonferanser. Det synes jeg er interessant.

Manchester United ligger på fjerdeplass i Premier League etter sju serierunder, med elleve poeng. Det er åtte poeng opp til serieleder Chelsea, som er det eneste laget uten tap.

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.