RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- LSK skal til cupfinalen

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Men først må Magnus Haglunds gutter beseire «tippeligadødaren» Kvik Halden.

Onsdag kveld spiller Lillestrøm borte mot Kvik Halden i cupens tredje runde.

Haldenserne spiller til daglig i 2. divisjon, men blir neppe noen enkel oppgave for et Lillestrøm-lag som lenge har slitt i motvind. Kvik Halden er nemlig blitt «tippeligadødaren» nummer én i den norske cupen.

I år er Sarpsborg allerede slått ut på Halden Stadion, mens Fredrikstad måtte tåle et sviende cupnederlag mot Østfold-naboene forrige sesong.

- De har selvtillit
Lillestrøm-trener Magnus Haglund sier til Nettavisen at de venter tøff motstand på den flotte gressmatta i Halden onsdag kveld.

- Vi kikket på dem forrige uke. De er et typisk 4-2-3-1-lag, ganske spillende og gode på dødballer. De har slått ut både FFK (i fjor) og Sarpsborg i cupen tidligere, så de har rutine mot tippeligalag. De går til kampen med selvtillit, og vet de kan gjøre ting. Men vi skal passe på, være fokuserte og konsentrerte. Hvis vi får til det, skal det gå bra, sier Haglund til Nettavisen.

Lillestrøm kommer rett fra en overbevisende 3-0-seier mot Haugesund i Tippeligaen, men kan se tilbake på en turbulent vårsesong.

Haglund er ordknapp på spørsmål fra Nettavisen om hvor viktig det er at LSK ikke ryker på en cupbombe onsdag kveld.

- Kampen er viktig fordi vi ønsker å spille cupfinale på Ullevaal, og da må man vinne for å komme dit, sier Haglund.

- Skal klare å kjøre kampen
LSK-treneren vil naturlig nok ikke gå i detaljer om slagplanen mot haldenserne, men lover et offensivt Lillestrøm-mannskap.

- Vi skal kjøre kampen. Om vi klarer å kjøre kampen mot Haugesund, skal vi klare det mot Kvik Halden, mener han.

I Østfold sitter Kvik Halden-trener Nils Lexerød ser frem mot onsdagens dyst mellom David & Goliat. Han forteller at hele gruppa gleder seg til kamp, men vet det blir tøft å gå videre.

- Vi står foran en stor utfordring, og vi møter et lag som har forberedt seg bedre på å møte oss enn det Sarpsborg gjorde. Normalt slår vi et tippeligalag to av 10 ganger, men det kan jo skje i dag. Vi vet at det går an, men vi har nok en større utfordring i dag enn mot Sarpsborg, sier Lexerød til Nettavisen.

- Dere har møtt et LSK-lag som har slitt litt denne sesongen, er det en fordel for dere?

- Ja, hvis vi får kampen inn i vårt spor, vil jeg tro det kan det være en liten fordel oss. LSK har jevnt over bedre spillere i alle posisjoner, så vi må prestere opp mot vårt maksimale for å lykkes, sier Kvik Halden-sjefen.

- Har én klassespiller
Men det er ikke snakk om at Kvik kommer til å legge opp spillet etter den antatt langt sterkere motstanderen.

- Vi kommer til å spille på den måten vi er trygge på, og tar ikke spesielle hensyn til Lillestrøm. Vi er også klare over hvilke styrker og svakheter de har, sier Lexrød.

- Hvilke spillere skal dere være ekstra oppmerksomme på?

- Sånn jeg ser det, har de én klassespiller, og det er Petter Vaagan Moen, mener Lexerød.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hva blir nøkkelen til seier?

- Nøkkelen må bli at vi tør utfordre dem. Vi må ha et godt forsvar og stå imot trykket vi tror LSK kommer med. Men utover i kampen må vi tørre å angripe, tørre å utfordre forsvarslinja deres, sier han.

- Hvor stort vil det være om dere slår et nytt tippeligalag i dag?

- Det vil være en kjempeopplevelse for hele klubben og hele byen, og det vil være en voldsom prestasjon av oss. Jeg håper folk kjenner sin besøkelsestid, for det er ikke mange slike fotbalkamper i Halden i løpet av et tiår, avslutter Lexerød.

Som onsdag kan ha slått ut sitt andre tippeligalag av cupen i sin første sesong som Kvik Halden-trener.

Mangler cuphelten
Haldenserne mangler for øvrig tre spillere til kveldens oppgjør mot Lillestrøm. Dino Mulac, Agim Shabani og Ole Jacob Herft må alle stå over cupkampen med skade. Shabani ble for øvrig matchvinner mot Sarpsborg i forrige cuprunde.

For LSK er det kun Stian Ringstad, reservekeeper Arnold Origi og trolig Thorstein Helstad som mangler til onsdagens tropp. Kenneth Udjus er usikker, men sto forrige kamp mot Haugesund. Trolig vil Jon Knudsen vokte målet om Udjus må stå over.

Kampstart på Halden Stadion er 18.00. Den og resten av cupkampene kan du følge i vårt livesenter NaLive.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å kunne vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P.S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere