RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lustü i verdensklasse

Sist oppdatert:
Lyn-trener Espen Olafsen skryter hemningsløst av midtstopper Steven Lustü.

- Han har en rå spisskompetanse i 1-mot-1 defensivt. For å si det sånn - jeg er veldig sjeldent nervøs for at det ikke skal gå bra med Steven i en 1-mot-1-situasjon, sier Olafsen til TV 2 Nettavisen.

- Jeg drar det kanskje litt vel langt med å si verdensklasse, men nivået er utrolig høyt. Og jeg ville ikke byttet ut Steven og Tommy Berntsen med noen andre midtstopperpar i Norge, legger han til.

Lyn er høstens store formlag i norsk Tippeliga, og har tatt 15 av 21 mulige poeng. Oslo-rival Vålerenga er nærmest med 14 poeng i samme periode.

Roser midtstopperne og moralen
Lyns andre trener, Hans Knutsen, er heller ikke i tvil om hva som er årsaken til suksessen.

- Vi har fått en stor defensiv trygghet inn i laget. Det har vist seg ved at vi tre ganger på rad nå har vunnet 1-0. Det er en viktig egenskap. I tillegg jobber hele laget hardt. Det tredje er at vi har meget gode spillere i midtstopperne og keeperne våre, sier Knutsen til TV 2 Nettavisen.

- I tillegg føler vi at vi har truffet veldig bra med strategien vår i alle kamper, legger han til.

Det er vanskelig å være uenig. Uansett hvor godt et lag har spilt før møtet med Lyn - så blir de gjort dårlige av det hardtarbeidende Lyn-laget.

- Smaker ekstra godt
Etter mye negativ omtale i vårsesongen, gleder Lyn-trenerne seg stort over at Lyn lykkes. I Lyn-leiren har man av og til følt at «alle» andre ønsker at man mislykkes.

- Vi har følt at folk utenfor ikke har hatt så stor tiltro til oss, og det er sjeldent gutta roses som fortjent. Når det nå går bra, så har akkurat det forsterket den gode følelsen vi selv har kjent nå, sier Knutsen.

- Hva sier du til de som sier at det er kjedelig å se på dere?

- Vi har vel scoret i alle kamper unntatt mot Rosenborg, og mot Tromsø sist brenner vi to sjanser alene med keeper. Selv om det hadde vært et større ran å reise derfra med 3-0. Men vi tør å stole på egne ferdigheter. Vi er det laget i Norge som bruker flest unge spillere, og tiden taler for oss. Vi er stolte av den jobben hele klubben har gjort på det området, sier Knutsen.

- Er det noe du frykter?

- Det er mye vi kan bli bedre på. Nå har vi hatt flyt og fått resultater, men vi må ikke bli naive. Vi må ikke tro at det går på skinner. Vi må hele tiden styrke oss på den sportslige biten, sier han.

- Hvem ender øverst av Vålerenga og Lyn?

- Det jeg virkelig håper - det er at begge kommer til Royal League, sier den sympatiske Lyn-treneren.

Cupsemifinalen Lyn-Lillestrøm kan du følger direkte i TV 2 Nettavisen 20.00 torsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere