RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lyn har ingen hjemmefordel

Foto: Kyrre Lien/SCANPIX
Sist oppdatert:
Kent Bergersen misliker humpete Ullevaal – men er glad for mange bortekamper på kunstgress i sesongstarten.

LYN - VIKING 0-0: Det ble tidlig klart at påskeharen ikke ville dukke opp på Ullevaal for å dele ut fotballgodteri mandag kveld. I et øsende regnvær som slett ikke skapte påskestemning, så et par tusen tilskuere to lag som var best på dueller og innsats – og som knapt skapte en sjanse i løpet av 90 minutter.

Lyn er nå det eneste laget som ikke har klart å score mål på hjemmebane i Tippeligaen etter fire kamper. Sjanser har heller ikke vært dusinvare i kampene mot Molde og Viking.

Har forklaringen
Trener Kent Bergersen gir forklaringen til Nettavisen:

- Det er en kombinasjon av flere ting: for det første er vår type fotball vanskelig å spille på en så humpete bane, og så har vi heller ikke vært dyktige nok offensivt, sier Bergersen.

Han sier han stadig sender frustrasjonsmeldinger til banemannen, men som alle andre må Lyn-treneren innse at Ullevaal så tidlig i sesongen alltid sliter på grunn av belastningen fra to klubblag (Lyn og Vålerenga) og landslaget.

- Hjemme på Ullevaal møter vi lag som ligger lavt og kompakt, og det krever en timing i angrepsspillet vårt som er vanskelig å få til på en så ujevn bane. Men hjemme og hjemme – jeg mener vi ikke har noen hjemmebanefordel på Ullevaal, fortsetter Lyn-treneren.

Kun på kunstgress
Lyn får nemlig heller ikke trene på Ullevaal, men trener i stedet på Kringsjå kunstgress. Det betyr at laget ikke har vært på gress utenom åpningskampen hjemme mot Molde og bortekampen mot Start! Også en treningskamp mot Hønefoss gikk på kunstgress.

- Vi har prøvd å komme på gress for å trene, men da må vi nesten reise ut av landet. Derfor er vi veldig fornøyd med at fem av de seks første bortekampene går på kunstgress – det er en klar fordel for oss tidlig i sesongen, sier Bergersen.

Lyn vant jo 2-0 mot Bodø/Glimt i forrige bortekamp, og møter nå Godset, Stabæk, Aalesund og Tromsø i de neste bortekampene.

- Sesongstarten har vært helt OK. Vi har bare tapt én kamp, men vi skulle gjerne hatt tre poeng her i dag. Sånn er det nok i Tippeligaen i år – det blir mange tette og jevne kamper, avslutter Kent Bergsersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere