RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scott Heavey (Getty Images)

- Må ha mange bevis mot Suarez

Sist oppdatert:
Kraftige reaksjoner på utestengelsen av Liverpools stjernespiss Luis Suarez.

Saken mellom Luis Suarez og Patrice Evra fikk en dramatisk vending tirsdag kveld, da det engelske fotballforbundet (FA) dømte Liverpool-spissen til åtte kampers karantene og 370.000 norske kroner i bot.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

- Må ha vært sikre
Den tidligere storspilleren Stan Collymore var tirsdag kveld gjest i et radioprogram på britiske Talksport. Der argumenterte han skråsikkert for at fotballforbundet sitter på flere fellende beviser mot Suarez.

- FA har hatt god tid til å studere bevisene. Hvis det er slik at det kun er én persons påstander som er grunnlaget for dommen, og verken spillerne eller dommeren hørte hva han sa, har de gjort feil. Men man gir ikke en slik straff ut av det blå, spesielt ikke mot en spiller fra en av verdens største klubber. De må ha vært sikre på at straffen er riktig, sier Collymore.

Liverpool rister på hodet
Liverpool er på sin side ikke like skråsikre.

- Vi synes det er ekstraordinært at Luis kan bli funnet skyldig på grunn av påstander fra Patrice Evra alene, og ingen andre på banen, inkludert hans egne lagkamerater og dommerteam, skriver Liverpool i en uttalelse.

Les også: Suarez: - En smertefull dag

Men Collymore mener det umulig kan være Evras påstander alene som er grunnlaget for dommen.

- FA har vært under massivt press etter flere saker de siste sesongene. De var fullstendig klare over at denne dommen kom til å prege alle avisforsidene etter at den ble offentliggjort. De hadde aldri gått for den dommen hvis de ikke hadde samlet opp nok bevis til å være sikre. De må ha mange bevis, påpeker Collymore.

- Knallhard dom
Han har selv blitt utsatt for rasistiske tilrop som profesjonell fotballspiller, og mener det er positivt at FA nå tar ordentlig tak i rasismeproblematikken.

- Hvis alle tar av seg fotballbrillene, og legger fra seg United- eller Liverpool-sympatiene for en kort stund, kan alle være enige om at vi ikke ønsker rasisme i fotball. Om jeg tror Suarez er en rasist? Nei, ikke nå. Men FA har studert bevisene i ukevis, med visshet om at media kom til å hive seg over dem, og likevel kommet med en klar beskjed i form av en knallhard dom, sier Collymore.

To uker på å anke
Før han avslutter med følgende:

- De eneste som kommer til å tjene på denne saken, er advokatene.

Liverpool har nå 14 dager på seg til å anke straffen.

Gordon Taylor i den engelske spillerforeningen hevder dommen viser at rasisme ikke kan tolereres.

– Vi er et multikulturelt samfunn, men også fotballen er kosmopolitisk. Det er viktig at vi sender kraftige signal hvis en rasistisk handling har inntruffet, sier Taylor til Sky Sports.

– De må ha hatt tungtveiende beviser i saken for å komme fram til en så streng straff, som vil få avskrekkende virkning for framtiden, mener Gordon Taylor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere