- Må ikke gå ut over bredden

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Fotballen støtter en søknad om vinter-OL, under visse forutsetninger.

07.06.12 13:43

Det ekstraordinære idrettstinget skal lørdag ta stilling til søknaden om å få vinter-OL til Oslo i 2012.

Norges Fotballforbund, andets største særforbund, har snudd i OL-spørsmålet siden Tromsø ble drøftet som aktuell OL-arrangør for lekene i 2018. Daværende kulturminister Trond Giske krevde den gangen at idretten skulle ta en betydelig større del av regningen.

- Søknaden kom aldri til en realitet den gangen. Det var en dårlig håndtert prosess, sier fotballpresident Yngve Hallén til Nettavisen.

- Nå har vi tillit til idrettspresidenten og det arbeidet han har lagt ned i forkant av søknaden. Derfor sier vi ja til konseptet, tilføyer fotballpresidenten.

At det fortsatt legges til rette for anleggsutbygging for breddeidretten, og muligheter for etterbruk er viktige grunner til at NFF nå å få lekene til Oslo.

- Hovedfokuset vårt er at et OL ikke må gå ut over breddeidretten. Vi kunne nok støttet en Tromsø-søknad også hvis det bredden ikke hadde fått svi for det, sier Hallén til Nettavisen.

Tidligere fredag understreket Hallén at NFF er for at Norge skal arrangere store mesterskap, men at man må stille noen krav til finansieringen.

- Finansieringen må ikke gå ut over anleggsutbyggingen i breddeidretten. Forbundsstyret støtter en norsk OL-søknad, men det forutsetter en finansieringsmodell der idretten betaler 11,1 prosent, sier fotballpresident Yngve Hallén til NFFs nettsider.

Fotballforbundet støtter altsåNorges Idrettsforbunds forslag til finansieringsmodell. Hallén ønsker likevel at NIF er mer tydeligere på hvordan de nødvendige pengene skal skaffes, og hvordan anleggssituasjonen blir.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.