RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må ikke synes synd på oss selv

Foto: Ian Kington (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Brede Hangeland ber lagkameratene om ikke å synes synd på seg selv – som følge av Fulhams tøffe kampprogram.

Torsdag kveld skal London-klubben ut mot CSKA Sofia i Europa League. Kampen hjemme på Craven Cottage må trolig vinnes dersom klubben skal ha håp om å ta seg videre til cupspillet.

Samtidig blir oppgjøret en ny belastning for en Fulham-tropp som plages av skader og suspensjoner. Brede Hangeland innrømmer gjerne at deltakelsen i Europa har gitt londonerne et betydelig friskere kampprogram enn vanlig denne høsten, men ber lagkameratene se det hele fra den positive siden.

- Når du spiller mange kamper, er det et tegn på at du har hatt suksess, sier Hangeland til The Mirror – og tilføyer:

- Det er derfor vi spiller fotball – for å spille kamper. Og vi liker kamper bedre enn treninger, så vi må aldri synes synd på oss selv.

Nevland suspendert
Kampen mot CSKA Sofia er nummer 24 i rekken siden alvoret startet 30. juli.

- Det føles som en evighet siden – selv om det ikke har gått så mange måneder. Vi har klart oss bra så langt, men de neste månedene får vi svaret på om det har vært verdt det, sier Hangeland – og tenker nok i første rekke på hvilke pris Europa-eventyret kan komme til å få.

Til torsdagens kamp kommer Fulham med store problemer særlig i angrepet. Andy Johnson og Diomansy Kamara er begge på uaktuelle på grunn av skader – mens Erik Nevland er én av tre spillere som er ute med karantene. Rogalendingen ble utvist mot John Arne Riises Roma sist.

På toppen av det hele hersker det også usikkerhet rundt hvorvidt klubbens fjerde angriper, Bobby Zamora, kan spille. Han sliter også med skade. Det samme gjør for øvrig veteranen Danny Murphy.

- Det blir spennende å se hvem som spiller på topp. Uansett tror jeg vi mønstrer et sterkt lag, og vi skal gjøre alt vi kan for å vinne, sier Hangeland til Fulhams hjemmeside.

Ligaen hovedmålet
Han legger ikke skjul på at det ville betydd mye om klubben tok seg videre til cupspillet i Europa League.

- Ligaen har alltid vært hovedmålet, men nå har vi kommet så langt og spilt så mange kamper i Europa, at det hadde vært moro å gå videre, sier rogalendingen, som nylig skrev ny kontrakt med londonerne.

Landslagskapteinens nye og forbedrede avtale binder ham til Craven Cottage fram til sommeren 2013.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere