- Må jeg skamme meg over å være svensk?

Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix

Zlatan Ibrahimovic mener diskusjonen om herre- og kvinnefotball er en dårlig vits.

04.08.14 15:01

Fotballikonet Zlatan Ibrahimovic forstår ikke poenget med å sammenligne kvinnelige fotballspillere med sine mannlige kolleger.

- Den diskusjonen som pågår om hvordan Det svenske fotballforbundet vurderer prestasjoner innenfor herre- og kvinnefotballen er «en dårlig vits», mener Ibrahimovic i et intervju med avisen Expressen.

Han snakker om etterspillet til den svenske Fotbollsgalaen i november. Der ble midtbanespilleren Anders Svensson belønnet med en bil etter å ha satt ny svensk rekord i antall spilte kamper på A-landslaget. Therese Sjögran som har spilt flere A-landslagskamper enn sin mannlige kollega, fikk ingen bil.

- Ute i Europa blir jeg sammenlignet med spillere som Messi og Ronaldo. Her i Sverige blir jeg sammenlignet med kvinnelige fotballspillere. Skal jeg være nødt til å skamme meg over å være svensk fotballspiller?, spør Zlatan i intervjuet.

Han legger ikke skjul på at han synes den pågående debatten er tullete.

- Med alle respekt for det våre kvinnelige fotballspillere gjør, og de har virkelig gjort det veldig bra, så er det ikke rettferdig og mulig å sammenligne kvinnefotballen med herrefotball, sier Ibrahimovic.

- Jeg mener at den kritikken som er blitt rettet mot forbundet er respektløs overfor Svensson og kaster mørke skygger over hans prestasjon, legger Zlatan Ibrahimovic til. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.