*Nettavisen* Sport.

- Må jobbe hardt for å få folks sympati tilbake

Foto: Afp/Ap

Sparkingen av Roberto Di Matteo får Chelsea-legende Ruud Gullit til å riste på hodet.

Roberto Di Matteo måtte forrige uke ta sin hatt og forlate jobben som Chelsea-manager.

Sparkingen av Roberto Di Matteo ble selvfølgelig etterfulgt av sterke reaksjoner, med tanke på at italieneren ledet klubben til seier i Champions League forrige sesong.

Buet på Benitez
Chelsea-fansen viste også sin støtte til Di Matteo under søndagens kamp mot Manchester City, og den nyansatte manageren Rafael Benitez fikk så ørene flagret av «sine egne».

- Vi vil ikke ha deg her, sang store deler av tilskuerne på Stamford Bridge, som fulgte opp med flere hyllester til sparkede Roberto Di Matteo.

Ruud Gullit, som både har spilt og vært manager i Chelsea, rister på hodet av måten Chelsea-eier Roman Abramovitsj styrer klubben på.

- Hvis man vinner noe med Chelsea, får man sparken. Jeg har det vondt på Robbies vegne, sier Ruud Gullit ifølge Sky Sports.

- Frykter konsekvensene
Han forstår ikke hva klubben ønsker å oppnå ved å stadig hente inn nye fjes i trenerstolen på Stamford Bridge

- Jeg vet ikke hva klubbens politikk er, det ønsker alle å vite, sier Gullit, som mener Chelseas rykte har fått seg et alvorlig skudd for baugen den siste uken.

- Jeg frykter for konsekvensene med tanke på publisiteten dette gir. Jeg elsker Chelsea, og jeg elsker måten klubben har utviklet seg på, men nå må man jobbe hardt for å få folks sympati tilbake, sier han.

Gullit påpeker samtidig at det er viktig å huske på alt Abramovitsj har utrettet siden han overtok som klubbens eier i 2003.

- Abramovitsj har også gjort mye bra for klubben. Han har forbedret treningsanlegget, lagt til rette for utvikling og har i tillegg skaffet Chelsea troféer. Sånn sett kan man ikke klandre ham. Noen ganger er måten han tenker på vanskelig å svelge. Men det er hans klubb, han kan gjøre akkurat hva han vil med den, sier Gullit.

Se reportasjen med Gullit her:

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'zs9cmdj3citj19or2gwojs2on', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-zs9cmdj3citj19or2gwojs2on', 'eplayer14');

Di Matteo har fått mye støtte etter at han måtte forlate Chelsea. José Mourinho synes hele affæren er trist.

- Jeg er aldri glad når en manager får sparken. Fordi det skjer med dem, kan det skje med meg. Jeg synes alltid synd på den som får sparken, og familien hans, for livene våre er ganske like, sa Mourinho.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.