- Må komme gratis på Finn.no

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Kåre Ingebrigtsen er klar til å kjempe for livet med dem han har.

Det var mange lag som overrasket i fjorårets utgave av Tippeligaen, men aller mest imponerte nyopprykkede og nederlagsdømte Bodø/Glimt. Kåre Ingebrigtsen ledet laget til en fjerdeplass – foran Rosenborg, og bare to poeng fra medalje.

Så var det dette med den vanskelige andresesongen.

For i år har de gule fra Bodø fått oppleve en helt annen hverdag. 12 poeng er det blitt på 12 kamper, og laget ligger tredje sist før søndagens bortekamp mot Odd Grenland.

I de to siste kampene før landslagspausen gikk det riktig ille. To kamper på rad endte med 0-4-tap. Først borte mot Start, deretter hjemme mot Rosenborg.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Kan ikke kjempe i toppen
Men Kåre Ingebrigtsen fortviler ikke.

- De tapene betyr ingen verdens ting. Vi tar en kamp av gangen og tenker ikke tilbake i det hele tatt. Søndag er det en helt ny match mot Odd, og den skal vi prøve å vinne, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Han er forberedt på at sesongen blir en kamp om å overleve. Det har han vært hele tiden.

- Vår ambisjon er å ta de 30-35 poengene vi trenger for å være på trygg plass. Sånn blir det hvert år. Bodø/Glimt har ikke et ressursgrunnlag som tilsier at vi kan kjempe i toppen. Vi kan utfordre de beste i enkelte gode år, men normalen vil være å kjempe om plasseringer mellom 5 og 10 på tabellen, understreker Ingebrigtsen, som ikke gjør seg noen forhåpninger om å styrke stallen med stjernenavn i sommer.

Må selge for å kjøpe
- Hvis vi skal ha nye spillere, må de komme gratis via Finn.no. Og de bør helst være i Runar Berg-kategorien, sier Ingebrigtsen – og sikter til at veteranen spiller uten lønn denne sesongen.

- Skal vi kjøpe noen, må vi først selge noen. Og vi har spillere som er salgbare, men vi har ikke lyst til å selge noen av dem, sier treneren.

Han er med andre ord tilfreds med dem han har, og mener at mannskapet holder nivået som skal til for å redde plassen.

- Den største utfordringen er at alle lag, med unntak for Rosenborg, har endret stil på Aspmyra fra i fjor. De legger seg mye lavere. Derfor er vi nødt til å bli flinkere til å spille mot etablert forsvar. Vi må skape relasjoner, poengterer den tidligere Nils Arne Eggen-eleven, som bør ha forutsetninger for å utvikle de nevnte relasjonene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.