- Må kutte 30 mill.

Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)

Mandag tar Fredrikstad FK den nye virkeligheten innover seg.

Spillere, ledere, sponsorer og supportere har hatt en helg på seg til å fordøye det umulige som ble mulig fredag kveld, da Fredrikstad rykket ned til Adeccoligaen etter å ha blitt slått 2-0 på eget gress av naborivalen Sarpsborg.

Mandag starter evalueringen. Og det er nok å ta tak i, etter en sesong som mildest talt må kunne betegnes som turbulent.

Les også:Slik gikk Fredrikstad til bunns

Én ting sier seg selv, nemlig at budsjettet må kuttes kraftig når en vesentlig del av inntektsgrunnlaget blir borte.

Fredrikstad fotballklubb risikerer for eksempel å miste hovedsponsor Carnegie når de nå rykker ned fra Tippeligaen, ifølge NA24.

Trekker seg ikke
- Det er vanskelig å si noe konkret tall nå, men at det blir mer enn 30 millioner er jeg ganske så sikker på. Vi er avhengig av kraftige kostnadskutt, sier klubbdirektør Runar W. Henriksen i et intervju med Fredriksstad Blad.

Direktøren har selv vært under kraftig press. I forbindelse med siste seriekamp mot Lyn, gikk supporterklubben Plankehaugen ut med en pressemelding der de ba Henriksen trekke seg.

Det har han fortsatt ingen planer om å gjøre

- Så lenge jeg føler støtte blant begge styrene så fortsetter jeg, sier han til lokalavisen.

Kritiske spillere
Etter nedrykket har også flere av spillerne ytret seg kritisk til ledelsen, riktig nok uten å adressere mot navngitte personer.

- Når vi har sentrale ledere i klubben som ikke har den minste peiling på fotball, går det ofte galt, sa veteranen Pål André Czwartek til Demokraten etter nedrykkskampen.

Hans Erik Ramberg gikk i Aftenposten hardt ut mot vrakingen av Raymond Kvisvik. Mandag er det Kvisvik som snakker i Sarpsborg Arbeiderblad. Kvisvik er først og fremst kritisk til bruken av utenlandske spillere.

- FFK er en sløsetragedie, når vi ser hva de har gjort i høst. De har hentet både trener og spillere utenfra, mens lokale spillere er blitt skjøvet ut, sier Kvisvik.

- Destruktiv kraft
Tidligere sportsdirektør Tor-Kristian Karlsen har i sin blogg også gjort opp status for klubben. Karlsen mener det store engasjementet i Fredrikstad nesten er et problem for klubben.

- Noe av utfordringen til Fredrikstad er å kanalisere det voldsomme engasjementet som gløder rundt klubben til noe positivt. I likhet med mange andre byer der folket lever og ånder for fotballsporten, representerer Fredrikstad FK et enormt fokussentrum. Alle vil bidra, hjelpe, komme med råd, hint og tips. Noen kjøper seg også innflytelse gjennom pengegaver og «investeringer». Meninger, engasjement, påvirkningskraft knadd sammen til en eksplosiv trolldeig, skriver Karlsen, og fortsetter:

- Interesse og glød er fantastisk, men får det leve i en fri ukontrollerbar sfære blir engasjementet ofte forvandlet til en destruktiv kraft.

Tor-Kristian Karlsen sluttet i FFK etter bare tre måneder i jobben, etter at han tapte maktkampen mot daværende trener Anders Grönhagen.

Med både Karlsen og Grönhagen ute av bildet, er vel det første spørsmålet hvem som er nestemann ut fra FFK.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.