RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

- Må redde fire straffer for å spille en god kamp

Sist oppdatert:
Sead Ramovic mener han er undervurdert.

Fremtiden er usikker for LSK-spiller Sead Ramovic (33).

Keeperen kom fra FK Novi Pazar før sesongen, men undertegnet bare en ettårskontrakt. Partene har i høst ikke blitt enige om noen ny avtale, og det er for lengst klart at han forlater Lillestrøm når sesongen er over.

- For høye forventninger
Til Nettavisen forteller Ramovic at han føler seg undervurdert. Det er enkelt å lese mellom linjene at han mener Lillestrøm burde betalt det det ville kostet å beholde ham på Åråsen.

- Hvis hvem som helst av de andre keeperne (i Tippeligaen) hadde spilt som jeg har gjort, ville folk sagt at han spilte fantastisk. Men forventningene til meg har vært for høye. Det er derfor mange som vil si at jeg har spilt greie kamper denne sesongen, men jeg leste at jeg har reddet 15 poeng. Det er en god sesong, sier Ramovic til Nettavisen.

Den omdiskuterte sisteskansen legger ikke skjul på at han irriterer seg over manglende skryt for det han har levert denne sesongen.

- Forventningene er for store. Jeg må redde fire straffespark og 58 skudd for å ha spilt en god kamp. En annen keeper må plukke ned to innlegg for å ha spilt en god kamp. Slik er det, men jeg mener jeg har vært stabil i en lang periode, sier han.

- Hvordan ser fremtiden ut for Sead Ramovic?

- Etter sesongen drar jeg tilbake til Tyskland for å være sammen med familien. Jeg skal kose meg, så får vi se hva som skjer neste sesong, sier han.

- Har du fått noen tilbud?

- Vålerenga ringte meg, men jeg sa nei.

- Gjorde de?

- Nei, sier Ramovic med verdens største smil.

- Vant for fansen
Uansett hvor uenig han måtte være med LSK-ledelsens valg om å satse på andre krefter, skryter han av tiden han har hatt på Åråsen. Han trekker frem Kanarifansen som den største positive overraskelsen med oppholdet.

Derfor var det godt å gi dem en seier mot erkerival Vålerenga, påpeker 33-åringen.

- Det har vært en veldig lykkelig sesong for meg, og det var en herlig seier på søndag. Vi vant for supporterne våre, som er helt fantastiske. Det ble også en form for avslutning for meg, siden jeg kun har én kamp igjen i Lillestrøm. Det er en herlig følelse å vinne mitt siste derby, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han fikk selvsagt med seg debatten om LSK-supporternes oppførsel på Ullevaal. Røykbomber og bluss fra LSK-supporterne, og blussing fra Klanen, førte til at kampen ble utsatt i 15 minutter.

Lillestrøms sikkerhetsansvarlige Kjell Hulby fortalte i kjølvannet av kampen at han mener Kanarifansen dolket sin egen klubb i ryggen.

Forsvarer fansen
Selv mener Ramovic kritikken er overdrevet, og skryter av intensiteten supporterskarene brakte til oppgjøret.

- Det er en del av spillet, og ingen ble skadet. Man må ikke gjøre det mer dramatisk enn det er. Jeg er ikke den eneste spilleren som liker å spille kamper med en sånn ramme og med en slik intensistet. Det burde være mindre bruk av brannfarlige effekter, men resten er helt greit for meg. Det er en del av spillet, gjentar Ramovic.

Som kan være ferdig i norsk fotball når Lillestrøms kamp mot Haugesund er ferdigspilt førstkommende søndag.

Og hvis man hører på Ramovic selv, kan de klubbene som trenger ny førstekeeper gjøre et realt kupp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere