RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må slutte å lynsje Rooney

Sist oppdatert:
Wayne Rooney tangerte rekord, mens Fernando Torres dummet seg ut og Rio Ferdinand ber England roe seg ned.

CHELSEA - MAN UTD 0-1: Det var bare Andrej Sjevtsjenko som hadde gjort det før ham. Nå kan Wayne Rooney også skryte av det.

Han har scoret i kvartfinaler i Champions League i fem år på rad.

Jo mer man tenker over det, jo mer imponerende blir det. Det forteller så mye om hvilken spiller han er, samtidig som det forteller mye om hvilket lag Manchester United er.

- Skjer viktigere ting
Og Rooney ble selvfølgelig behørig omtalt etter kampen. Akkurat som han ble det før avspark - på grunn av banneordene han sendte av gårde etter sitt tredje mål mot West Ham sist helg.

Stopperkjempen Rio Ferdinand uttalte etter Chelsea-kampen at England burde følge Rooney «som fotballspiller i stedet for å lynsje ham».

- Han elsker å spille fotball. Det er alt han ønsker å bli evaluert etter og snakket om for. Wayne Rooney som banner på tv - selv om jeg ikke kan forsvare det - er ikke forsidenyheter, sier Ferdinand ifølge The Independent.

- Det pågår viktigere ting i verden. Det skjer ting i Libya og Elfenbenskysten og vi snakker om Wayne Rooney på forsidene av avisene fordi han har bannet inn i et kamera. Jeg forsvarer det ikke, men fordi det er Rooney, går alle helt av skaftet, mener Ferdinand.

Nydelig av Giggs
Onsdag kom målet midtveis i første omgang. Ryan Giggs rundet José Bosingwa og la ballen skrått ut i feltet, hvor Rooney ventet tålmodig på sjansen til å bredside ballen forbi Petr Cech og gjorde nettopp det da muligheten bød seg.

Det var elegant av Rooney. Det var praktfullt av Giggs.

Slike superlativer var aldri i nærheten av å treffe Fernando Torres i den første halvparten av kvartfinaleduellen mellom Chelsea og Manchester United.

Spanjolen, som kom til londonklubben fra Liverpool for 50 millioner pund i januar, har ennå ikke scoret for Chelsea. I denne kampen gjorde han seg mest bemerket ved å forsøke å filme seg til straffespark i første omgang - uten hell.

Mange reagerte nok da Torres fikk bli værende på banen mens Didier Drogba, som var langt farligere i denne kampen, ble byttet ut midtveis i andre omgang.

Tre kamper?
Men tilbake til Rooney. 25-åringen vil torsdag formiddag (kl. 10) få beskjed om dommen på to kampers utestengelse for banneordene som han serverte Sky Sports' tv-tittere sist helg, blir opprettholdt, redusert eller økt.

Etter sitt tolvte mål for United denne sesongen, holdt Rooney banneordene for seg selv. Det var nok klokt.

Onsdag kveld gikk det rykter på sosiale medier at straffen vil bli økt til tre kamper. Det vil passe Manchester United svært dårlig.

Ikke bare kjemper klubben om å vinne Champions League og Premier League. Old Trafford-klubben har også sjansen til å vinne FA-cupen.

FA-cupsemifinalen mot byrivalen Manchester City blir i så fall én av kampene Rooney må stå over.

Manchester United hadde for øvrig ikke slått Chelsea på Stamford Bridge siden 2002 før onsdagens 1-0-seier.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Stod imot
Det var nesten utrolig at Sir Alex Fergusons utvalgte klarte det denne gang, for Chelsea produserte en rekke målsjanser i andre omgang. Men avslutningene gikk enten utenfor mål eller i hendene på Edwin van der Sar.

Chelsea burde også ha fått et straffespark da Patrice Evra felte den brasilianske 24-åringen Ramires på overtid av andreomgangen, men dommer Alberto Undiano Mallenco vinket merkelig nok spillet videre.

- Hvis det var straffe, så er det den første avgjørelsen i vår favør på sju år her, så jeg har ikke så veldig dårlig samvittighet, sier Alex Ferguson.

Bare noen sekunder senere gikk også Fernando Torres i bakken i straffefeltet igjen. Det var kontakt mellom spanjolen og Antonio Valencia, men neppe nok til å kvalifisere for straffespark. Det mente i hvert fall ikke dommeren, som ga Torres gult kort for filming.

- Det var på tide at vi hadde litt flaks her, sier Rio Ferdinand ifølge Viasat 4.

Viasat sender i neste uke Manchester United - Chelsea på Viasat Fotball og Sjakhtar Donetsk - Barcelona på Viasat Sport tirsdag kveld. Onsdag sendes Tottenham - Real Madrid på Viasat 4 og Schalke - Inter på Viasat Fotball.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere