RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må spille for å vinne kamper

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
John Arne Riise gir råd til bunnlagene i Tippeligaen.

Roma-spilleren John Arne Riise har begynt å blogge – og innleder med å skrive om Tippeligaen og norske OL-helter.

Les Riises blogg her (ekstern lenke)

Blant annet gir han råd til de nyopprykkede lagene, som allerede har etablert seg i bunn av tabellen. Riise advarer mot en for defensiv innstilling.

- Det jeg tror blir viktig for dem blir å spille for å vinne kamper. I alle ligaer hvor jeg har spilt så har jeg sett nyopprykkede lag spille de første 10-15 seriekampene med en innstilling om at dette blir tøft og de spiller for å klare uavgjort. Ofte klarer de å holde nullen i 70-80 minutter før de sprekker på slutten og taper 0-1, eller 0-2, skriver Riise.

Gleder seg med Aalesund
- Lagene som rykker opp fra Adeccoligaen har jo gått igjennom en sesong hvor de har vunnet mange kamper og scoret mange mål og hatt en spillestil som har funket. Og når de rykker opp i Tippeligaen så skal de plutselig spille defensivt og «håpe» på en 0-0. Jeg tror det blir feil for spillerne og veldig kjedelig for publikum, poengterer han videre.

Riise avslører at han har Rosenborg som storfavoritt til å vinne serien, men gleder seg over at Aalesund ligger på toppen etter fire kamper.

- Det virker som Kjetil Rekdal & co. har brukt vinteren riktig. De har en spennende spillerstall nå pluss et fantastisk hjemmepublikum, og jeg håper AaFK klarer å holde dette nivået igjennom en lang sesong, skriver sunnmøringen.

OL-tårer
I tillegg til å tenke høyt rundt Tippeligaen, forteller John Arne Riise om sin beundring for norske OL-helter som Petter Northug, Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen.

- Jeg fikk tårer i øynene da de vant, og reiste på trening neste dag med tonnevis av motivasjon. Jeg tror mange andre norske idrettsutøvere følte det samme, innrømmer Riise, som mener mange fotballspillere har mye å lære av individuelle topputøvere.

- Vi i fotballen har kanskje ikke vært så flinke til å lære av andre idretter, men personlig føler jeg lærer mye av andre norske utøvere, i forhold til treningstips, restitusjon, kosthold, fokus osv., skriver Riise – som håper å få besøk av Petter Northug i Roma i løpet av våren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere