RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må utvikle repertoaret

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)
Sist oppdatert:
For tre uker siden slo Nils Johan Semb fast at Mame Biram Diouf ikke var moden for en større liga.

«Hvis det er noen salgsobjekter i Molde, er det Makhtar Thioune. Jeg kan ikke se at verken Mame Biram Diouf eller Pape Pate Diouf er modne for ligaer som er noe særlig bedre enn Tippeligaen. Det er nesten ufattelig på dette nivået her at de bommer og bommer og bommer.»

Ordene stammer fra Nils Johan Semb og falt ikke lenger tilbake enn 25. juni – da Moldes senegalesiske angripere tydeligvis hadde intern duell i misbruk av store målsjanser på Åråsen.

Nå – bare tre uker senere – er Mame Biram Diouf klar for Manchester United. Riktig nok fullfører han sesongen i Molde, før han setter kursen mot Manchester og Premier League-spill fra 1. januar.

Les også: Diouf klar for Manchester United

- Investerer i potensial
Den tidligere landslagssjefen er fortsatt ikke overbevist om at det blir mye spill på øverste nivå i England for Diouf den første sesongen.

- Han har et enormt potensial. De investerer nok i ham av den grunn. Han er ung og har fart og ferdigheter. Alex Ferguson har jo tidligere vært flink til å plukke spillere med utviklingspotensial, og å gjøre dem til toppspillere. Ole Gunnar Solskjær er selvfølgelig det mest nærliggende eksempelet, sier en ferierende Semb til Nettavisen på telefon fra Hellas.

Semb er samtidig klokkeklar på at Diouf må forbedre ett aspekt ved spillet sitt vesentlig for å bli en angriper av internasjonalt format.

Og det er selvfølgelig avslutterferdighetene han sikter til. For selv om 21-åringen har scoret 12 mål i Tippeligaen, har han sløst mer enn de fleste.

Får lære av Solskjær
- På grunn av hurtigheten og ferdighetene kommer han til veldig mange sjanser. Men han må utvikle repertoaret og bli en bedre avslutter. Han må bli bedre på ulike avslutningstekniker, både hel volley, halv volley, innsideskudd, utsideskudd og headinger. Og han må bli flinkere til å velge riktig teknikk, sier Semb.

I Manchester United kommer Diouf trolig til å få instruksjon av nettopp Ole Gunnar Solskjær. Og en stort bedre læremester på avslutninger kunne han vel knapt fått.

- Det kan bli veldig positivt for Diouf å få jobbe med Ole Gunnar, som har mye å lære ham. Og han er et fantastisk flott emne, så hvis det først løsner for ham, kan han bli veldig, veldig god, sier Nils Johan Semb.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere