RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må være lov å gjøre feil

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Rune Almenning Jarstein mener norske keepere er bedre enn sitt rykte.

Nivået på norske keepere har vært det store temaet fram mot mandagens landslagsuttak. Til slutt fikk Jon Knudsen, Rune Almenning Jarstein og Håkon Opdal Drillos tillit. Eller nærmere bestemt Ola By Rises tillit, for det var assistenttreneren som fikk jobben med å plukke ut burvoktere.

I forbindelse med uttaket la ikke den tidligere landslagskeeperen skjul på at han langt fra er fornøyd med prestasjonene til de norske keeperne denne sesongen.

- Det går ikke an å bortforklare at det har vært mange «trykkfeil». De er for så vidt jevnt fordelt mellom folk, men det har vært veldig synlig, sa By Rise til Nettavisen.

NYHET: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Nivået er bra
RBK-keeper Rune Almenning Jarstein er kanskje den keeperen som har fått mest negativ oppmerksomhet. Før søndagens 1-0-seier over Viking, hadde Jarstein sluppet inn tabbemål som kostet Rosenborg poeng i tre kamper på rad.

- Jeg hadde tre på rad, og det er selvfølgelig ikke bra. Jeg skulle gjerne ha vært dem foruten, erkjenner han.

Men når det er sagt, mener ikke Jarstein nivået på norske keepere er et problem.

- Jeg mener nivået er bra. Det må være lov å gjøre feil, også for keepere, men media hausser det veldig opp, poengterer han.

- Hvordan blir du påvirket av negativ medieoppmerksomhet?

- Det bryr jeg meg ikke om. Jeg holder meg unna aviser og internett, sier Jarstein til Nettavisen.

- Annerledes i år
I mandagens intervju med Nettavisen understreket Ola By Rise at det er viktig at en keeper som har gjort feil ikke blir passiv, men fortsetter å agere offensivt.

- Det er kanonviktig. Det er derfor jeg ikke måler keeperspill i antall tabber. Jeg har sett keepere som står limt på streken, og da blir du aldri beskyldt for å bomme i feltet. Men det er ingen god løsning. Hvis du kan plukke tre av fire innlegg, kan du bryte før det blir farlig. Du mister kanskje noen børsredninger, men du kan sette i gang angrep tidlig og det er betryggende for forsvaret. Men det må være en forutsigbarhet for medspillerne i det man gjør, sånn at man går ut på det som kommer i en viss sektor hver eneste gang, sa By Rise.

Og Rune Almenning Jarstein hevder hardnakket at han ikke er blitt reservert av feilene.

- I fjor ble jeg passiv da feilene begynte å komme. Men i år er det annerledes. Selvtilliten er veldig bra og formen mye bedre enn den var i fjor.

- Hvem tror du står i mål mot Makedonia?

- Det vet jeg ikke. Jeg tror innsatsen på trening kommer til å bli avgjørende. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste. Jeg er veldig glad for at jeg ble tatt ut til tross for feilene. Jeg var spent denne gangen, sier Rune Almenning Jarstein til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere