*Nettavisen* Sport.

- Målet burde vært annullert

Foto: Marit Hommedal / NTB / Scanpix

Kjetil Rekdal var stolt av sine gutter etter kampen mot Tromsø.

30.09.12 20:08

TROMSØ - AALESUND 1-0:

Tromsø måtte klare seg uten toppscorer Zdenek Ondrasek, mens Kjetil Rekdal reiste til Tromsø uten Michael Barrantes, Jason Morrison og Daniel Arnefjord i søndagens tippeligakamp på Alfheim.

I toppscorerens fravær tok Serigne Kara Mbodj på seg ansvaret som målscorer og banket inn kampens eneste mål, som gjør at cupfinaleklare Tromsø henger med i medaljekampen.

Se kamputviklingen direkte her

- Spiller med hjertet utenpå drakta
Kjetil Rekdal mener den scoringen burde vært annullert på grunn av en forseelse som skjedde i forkant av målet.

- Vi får den første sjansen etter fem minutter, så går Tromsø rett opp og scorer. Det skjer i en situasjon hvor jeg er ganske sikker på at vi skal ha frispark på. Jo Nymo Matland blir angrepet knallhardt i ryggen på bakre stolpe, så blir det retur rett ut i feltet og scoring, sier Rekdal til TV 2.

Han var imidlertid svært tilfreds med innsatsen som ble lagt ned av hans elever.

- Prestasjonen til gutta er jeg veldig godt fornøyd med. Alle gutta står på. Vi skal ikke glemme at vi har 50 prosent skade- karantene- og sjukdomsfravær. Og vi avslutter kampen med to sekstenåringer på banen. Det lover godt for framtida.

- Forrige helg var vi elendige - i dag spiller vi med hjertet utenpå drakta, sier Rekdal

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rune Stoltz Bertiniussen/Scanpix

Kara-kanon
Det var imidlertid gjestene fra Ålesund som produserte kampens første store sjanse da Jon Nymo Matland fant Tremaine Stewart foran mål. Jamaicaneren burde absolutt sendt tangotrøyene i ledelsen, men skuddet havnet utenfor mål.

Tromsø takket, bukket og viste hvordan det skal gjøres bare minuttet senere. Ruben Kristiansen slo inn til Magnus Andersen, som ikke kom til avslutning selv. I stedet la han igjen ballen til Serigne Kara Mbodj, som dundret ballen i mål.

Kjetil Rekdal kom til Aalesund med en fembackslinje, men etter det tidlige baklengsmålet måtte Aalesund i angrep. Ti minutter før pause slo Stewart inn til landsmannen til Demar Phillips, som avsluttet på volley et godt stykke utenfor.

Tromsø var imidlertid nærmere 2-0 enn Aalesund var utligning før pause. Kara fortsatte å skyte, men Sten Grytebust var med på notene og holdt AaFK inne i kampen.

Tromsø kontrollerte inn seieren
Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen i andre omgang. Rune Kristiansen spilte vegg med Steffen Nystrøm og kom alene med Grytebust, men skuddet gikk til side for mål.

I et siste forsøk på å få med seg noe hjem til Ålesund, sendte Kjetil Rekdal Sander Post på banen de siste ti minuttene.

AaFK banket baller opp mot den store estiske spissen i sluttminuttene uten at det ble noe særlig ut av det.

Tromsø tar dermed en viktig trepoenger og er fortsatt med i kampen om både tippeligamedalje og cupgull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.