*Nettavisen* Sport.

- Målet mitt er å spille god fotball

Foto: AFP Photo/Scanpix

Nå er Benitez offisielt Inter-trener.

15.06.10 17:15

På en pressekonferanse i Milano tirsdag ble tidligere Liverpool-trener, Rafa Benitez, presentert som ny sjef for Inter, etter José Mourinhos overgang til Real Madrid. Sistnevnte har hatt enorm suksess i klubben, og avsluttet med seier i serie A, den italienske cupen og mesterligaen - trippeltriumf - i årets sesong.

Tragisk sesong i Liverpool
Benitez skal få det tøft med å oppnå lignende bragder. Han har langt mindre å skryte av etter en grusom sesong for Liverpool: Utslått i gruppespillet i Champions League, en katastrofal sjuendeplass i ligaen, latterliggjort av Reading i FA-cupen, 4. rundeexit i ligacupen og et bittert tap i Europa League i semifinalen.

Spanjolen velger likevel ikke å følge Mourinhos oppskrift, som består av en defensiv spillestil.

– Mourinho har gjort en flott jobb her. Jeg liker også å vinne, og jeg vil helst spille bra hvis det er mulig. Målet mitt er å beholde en vinnermentalitet og spille god fotball, sa Benitez, ifølge NTB.

Toårskontrakt
Og litt positiv omtale skal den ferske Inter-treneren riktig nok få. Han hadde stor suksess i Valencia før han i 2004 gikk til de rødkledte i Premier League. Allerede i sin første sesong vant han Champions League med klubben og gikk året etter helt til topps i FA-cupen.

Om han finner tilbake til gamle takter i Italia gjenstår å se. Inter har i alle fall signert en toårsavtale med Benitez.

– Hvis jeg gjør det bra, blir jeg gjerne lenger, fortalte Benitez.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.