*Nettavisen* Sport.

- Målet var fint, var det ikke?

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Jo, Tarik Elyounoussi, det var meget fint.

15.01.12 13:53

NORGE - DANMARK 1-1:

BANGKOK/OSLO (Nettavisen): Før Norges første kamp i King's Cup i Thailand, der 14 debutanter er med i troppen, etterlyste både ekspertene, landslagssjef Egil «Drillo» Olsen, og nordmenn flest, teknikere å hvile øynene på.

- Det er klart, sammenligner vi oss med de aller beste, som Argentina, Brasil og Spania, holder vi ikke det nivået, men tatt i betraktning at vi er et land på 4,9 millioner innbyggere holder vi etter min mening et imponerende høyt nivå når det gjelder ferdigheter. Det må gjerne bli enda bedre, men jeg synes vi er ganske flinke, sa Drillo til Nettavisen.

De norske ungguttene imponerte fra start mot Danmark, og Tarik Elyounoussi, som spilte sin femte landskamp, beviste at det ikke bare er Lionel Messi som kan trylle med ballen. Fredrikstad-spilleren gjorde seg svært synlig på høyrekanten, med hurtige løp og godt samspill med resten av høyresiden, og like før pause serverte han den tekniske finessen norske fotballfans har drømt om.

I duell med Patrick Mtiliga vippet Elyounoussi ballen lekkert over både sitt eget og danskens hode, kom seg forbi, og la på løp mot mål.

Herlig lekent. Befriende elegant.

Ballen endte til slutt opp hos en dansk spiller, og Elyounoussi måtte vente til andreomgangen før han fikk signaturen sin på måltavla. Fra 20 meter plasserte 23-åringen kula vakkert i det danske målet, og sørget med det for 1-1-resultat.

- Jeg merket varmen. Det var tøft å spille. Men målet var fint, var det ikke? svarte Elyounoussi på Nettavisens spørsmål på pressekonferansen.

Perfekt Drillo-forsvar
Fire debutanter fikk tillit fra start i den norske elleveren. Alexander Søderlund debuterte på venstreflanken, Even Hovland i midtforsvaret, Lars-Christopher Vilsvik på venstrebacken, og Thomas Sørum på topp.

Det norske forsvaret, med sine to debutanter samt Espen Ruud og Tore Reginiussen, imponerte i førsteomgangen med et komptakt og godt sonespill, og de danske drenger kom aldri i nærheten av Drillos nettmasker.

Wolff Eikrem sentral
Etter den målløse førsteomgangen gjorde Norge til sammen sju bytter, og da ble det også fart i kampen.

Den danske innbytteren Simon Christoffersen plasserte ballen baken Rune Almenning Jarstein, og sendte drengene opp i en ufortjent ledelse.

Fem minutter senere kom Magnus Wolff Eikrem inn på gresset i Bangkok, og da løsnet det for det norske angrepsspillet. Molde-spilleren sto bak den målgivende pasningen da Elyounoussi utlignet til 1-1, og var sentral i flere norske målsjanser.

Det ble imidlertid med den ene nettkjenningen, og kampen mot Danmark, som for øvrig spilte med et like ferskt lag, endte 1-1.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / SCANPIX

- Jeg er veldig godt fornoyd. Spillernes og lagets prestasjon i dag var imponerende. I de 40 forste minuttene i førsteomgang styrte vi kampen, og danskene fikk ikke til noe mot oss, sier Drillo til Nettavisen.

- Jeg synes alle gjorde det bra, både individuelt og som lag. I andre omgang var det jevnere og begge lag skapte mer, men resultatet 1-1 var greit.

Slik er Norges program i Thailand:
Thailand - Norge, onsdag 18. januar klokken 13.00.
Sør-Koreas OL-landslag - Norge, lørdag 21. januar 10.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.