RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HILSEN FRA ARSENAL-SJEFEN: Jon Røgeberg er livslang arsenalsupporter, og fikk en oppmuntring da et brev fra Arsenal-manager Arsène Wenger dukket opp i posten.
HILSEN FRA ARSENAL-SJEFEN: Jon Røgeberg er livslang arsenalsupporter, og fikk en oppmuntring da et brev fra Arsenal-manager Arsène Wenger dukket opp i posten. Foto: Privat

- Man får den tunge beskjeden om at livet går mot slutten. Så kommer dette i posten ...

Sist oppdatert:
Kreftsyke Jon Røgeberg fikk personlig hilsen fra Arsenal-manager Arsène Wenger.

12 år gammel var Jon Røgeberg, da han en augustdag i 1973 fikk se «sitt» fotballag fra tribuneplass sammen med faren for aller første gang.

Stedet var London, stadion var Highbury, laget var Arsenal.

- Jeg reiste over hvert år etter det, fram til jeg ble syk for tre år siden, forteller Røgeberg til Nettavisen.

Siden da har det blitt mellom 50 og 60 besøk av samme sort, før det altså ble for vanskelig på grunn av kreftsykdommen.

Fikk personlig brev
I forbindelse med 54-årsdagen i starten av juni, ønsket derfor hans to sønner, Even og Jørgen (også de Arsenal-fans etter sin far), å gjøre noe spesielt.

Og spesielt ble det. 

I posten dukket det nemlig opp et personlig brev fra Arsenal-manager Arsène Wenger, i tillegg til et lagbilde signert av spillerne.

I brevet sender Wenger følgende hilsen:

«Kjære Jon. Jeg har blitt fortalt at du ikke har vært i god form den siste tiden. Dette er veldig leit å høre, og på vegne hele Arsenal Football Club vil jeg sende deg de beste ønsker.

Jeg har også forstått at du er en lidenskapelig Arsenal-supporter, noe vi er ekstremt takknemlige for. Som et tegn på vår takknemlighet finner du vedlagt et signert lagbilde.

På vegne av spillere, støtteapparat og teamet rundt Arsenal, vil jeg, nok en gang, sende deg de beste lykkeønskninger og takke for din fantastiske støtte. Vi setter stor pris på det.»

Stort
- Det var selvfølgelig veldig overraskende. Jeg synes det er stort at en så stor klubb som Arsenal har et apparat som kan binde sammen klubben helt til toppen, sier Jon Røgeberg om oppmerksomheten.

På Facebook har Røgeberg delt et bilde av det han fikk tilsendt av klubben, sammen med følgende ord:

«Man får den tunge beskjeden om at livet går mot slutten på grunn av kreftsykdom, så kommer denne i posten, til det som kan være min siste feiring av en gebursdag. Ivrige, voksne barn i familien har skrevet til klubben og svaret kommer. En klubb som man har fulgt et livslangt løp, setter pris på en. Kan det bli sterkere. Så utrolig stolt av å ha mitt hjerte i denne klubben. Tusen takk.» 

Røgeberg, som har jobbet som spillerutvikler i Strømsgodset og nå jobber 50 prosent som lærer på toppidrettslinja ved Drammen v.g.s., er glad for at sønnene har fulgt i hans fotspor.

- Eldstemann Jørgen fikk med seg kamp mot Norwich som 12-åring på Highbury, mens yngstemann debuterte på Emirates som 13-åring. Jeg synes det er utrolig moro at det er blitt en familietradisjon, forteller han, som blant mange gode Arsenal-minner har ett som peker seg ekstra ut.

FØRSTE GANG: Jon har tatt vare på billetten fra sitt aller første møte med favorittklubben.

- De beste minnene blir ofte de du opplever live, og opplevelsen av å være der er like sterk nå som for 40 år siden. Men det beste sportslige minnet er cupfinalen mot Manchester United i 1979 da det ble 3-2-seier.  Dessverre fikk jeg ikke sett den live, men måtte ta til takke med tv. 

Foran den kommende Premier League-sesongen er Jon forsiktig optimist.

- At vi er med toppen, er det viktigste for meg. Har vi flyten kan det gå, men jeg er realist og vet at det er flere om beinet. Men håpet er der, sier Jon Røgeberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere