*Nettavisen* Sport.

- Man skal være dyktig for å unngå Godset-konflikt

FIRA MANN - ÉN PLASS: Marvin Ogunjimi, Peter Kovács, Thomas Sørum og Thomas Lehne Olsen kjemper alle om samme spissplass. Foto: Montasje (NTB scanpix)

Fotballekspert Lars Tjærnås mener Strømsgodset har for mange spisser.

14.05.15 10:04

SKAGERAK ARENA (Nettavisen): Strømsgodset har skuffet resultatmessig innledningsvis denne sesongen. Samtidig har drammensernes angrepsrekke vært gjenstand for mange utskiftninger – særlig hva gjelder midtspissplassen.

På lagets åtte første kamper har Nielsen startet med fire ulike midtspisser.

Thomas Lehne Olsen, Thomas Sørum, Peter Kovács og Marvin Ogunjimi står alle bokført med to starter hver. Kovacs er den med mest spilletid, medregnet alle innhoppene fra benken. Den store ungareren er også spissen med flest nettkjenninger, med sine to fulltreffere.

- Fire er for mange
Fotballekspert Lars Tjærnås mener at dagens spissituasjon i Strømsgodset på ingen måte er ideell. Han tror laget hadde vært tjent med å ha færre om beinet på topp.

- Jeg mener at fire spisser er for mange – hvis de ønsker å bruke kun én. Alle er også mer eller mindre etablerte spillere. Man skal dermed være svært dyktig i menneskebehandlingen for å unngå slitasje og konflikter i spillergruppa, sier Tjærnås til Nettavisen.

-Ville blomstret med fast plass
Tjærnås påpeker at hyppige bytter av relasjoner undergraver samhandlingen ute på banen. Derfor mener han at noen navn bør være mer eller mindre faste på blokka til Nielsen. Selv er han svak for en 37-årig tankspiss.

- Jeg er overbevist om at Kovács ville blomstret med fast plass. Han har fortsatt tempo i bena og er rask til å oppfatte situasjoner. Samtidig er han knallsterk i dueller – både langs bakken og i lufta. Han er også en stødig avslutter. Selv om han nå trekker på årene mener jeg han fortsatt har det som skal til for å være et førstevalg, argumenterer Tjærnås.

Klikk på bildet for å forstørre.

ROTERER: Strømsgodset-trener David Nielsen (t.h). Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Ser an motstanderen
Strømsgodset-sjef David Nielsen sier det er helt nødvendig å rokkere på spissplassen. Han mener det harde kampprogrammet krever at det gjøres utskiftninger på topp.

- Det handler mye om hvem vi spiller mot. Vi spiller mange kamper, og vi bruker de som kjenner seg friskest. Det er alltid samhandling mellom meg og spillerne. Vi har lykkes med å rullere, sier Nielsen til Nettavisen.

Han vil ikke gjøre store endringer i rotasjonspolitikken.

- Vi har mange muligheter på topp, og det er bra. Vi kommer til å fortsette med den strategien. Det er ikke derfor vi har tapt kamper, legger han til.

- Viktigst å støtte hverandre
Godsets spisser må dermed belage seg på at den hyppige endringen av konstellasjonen på topp trolig vil fortsette. Kovács er blant dem som innser at ikke alle får behovet tilfredsstilt hva gjelder ønsket spilletid. Han velger likevel å sette laget og dets prestasjoner i høysete.

- Det er selvfølgelig stor konkurranse. Alle vil spille, men det viktigste er at vi støtter hverandre. Hvis man ikke starter må man alltid være klar til å komme innpå for å prestere, sier Kovács til Nettavisen.

- Er det frustrerende å ofte starte på benken?

- Nei, vi jobber ikke sånn. Vi har 26 mann i troppen og alle vil spille. Det er stor konkurranse, men vi respekterer David og hans beslutninger, understreker spisskjempen diplomatisk.

Neste gang Nielsen fatter en slik beslutning er førstkommende lørdag. Da møtes Strømsgodset og Aalesund til dyst på Marienlyst i Drammen på fotballens festdag, 16.mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.