*Nettavisen* Sport.

- Mange er negative til Wenger

Foto: Afp

Supporternes holdninger til Arsenal-sjefen er i forandring, mener supporterleder.

18.01.12 11:25

Arsenal-sesongen har ikke utviklet seg slik «The Gunners»-fansen hadde håpet.

Skadeproblemer, salg av stjernespillere til rivaler og mangel på stjernespillere inn, er alle kjennetegn for denne Arsenal-sesongen.

Etter 21 kamper ligger Arsenal på femteplass, ti poeng bak rivalene Tottenham på tredjeplass.

Nå står Wenger & co med to strake tap mot henholdsvis Fulham og Swansea, og frustrasjonen er stigende på Emirates.

- Mange negative nå
Bjørn Furuheim er leder av Arsenals norske supporterklubb. Han mener Arsenal-supporternes holdninger til Wenger er i ferd med å forandre seg til det verre.

- Det er mange som er negative til Wenger nå, akkurat som i sesongstarten. Det ytres om dette på diverse sosiale medier, og mange mener at tålmodigheten snart tar slutt og at byggingen av laget ikke har fungert som ønsket. Kritikken rettes først og fremst mot manglende spillerkjøp før sesongstart, sier Furuheim til Nettavisen.

Kan forlate Arsenal
Wenger har to år igjen av kontrakten etter denne sesongen, men ifølge Matt Hughes, fotballansvarlig i The Times, kan Wenger bli nødt til å forlate jobben allerede til sommeren.

- Wenger reagerte på to strake tap med å be spillerne sine «våkne opp» før Manchester United kommer på besøk på søndag. Hvis de ikke hørte etter, vil Arsenal stå overfor forandringer som er dypere enn en spillerovergang. Sommeren kan bli slutten på en æra, skriver Hughes.

I The Times' fotballpodcast «The Game», støtter fotballekspert Patrick Barklay kollegaens vurdering.

- Jeg har ingenting annet enn kjærlighet og beundring overfor Arséne Wenger og det han har gitt fotballen, og han er en fantastisk fyr. Men han snakker en masse sprøyt om dagen, og det er nesten blitt en vane for ham. Da han snakket om at oppsettet med TV-kamper var laget for å skade Arsenal, hørtes han ut som Alex Ferguson på en dårlig dag, sier Patrick Barkley.

- Vil bli diskutert
Bjørn Furuheim tror likevel franskmannen ikke trenger å frykte for å miste jobben.

- Per nå tror jeg Wenger sitter trygt. Han er en bra mann for styret, økonomisk sett, men de sportslige resultatene har ikke vært tilfredsstillende de siste årene. Men om vi havner utenfor topp fire, vil nok Wengers posisjon bli diskutert, sier Furuheim.

Og legger til:

-Men jeg tror han blir noen år til, selv om vi ikke skulle kapre en plass i Champions League. Uansett vil Arsenal forbli en toppklubb, sier Furuheim.

- Blir tøft med topp fire
- Hvordan vurderer du sjansene for en topp 3-plassering?

- Det blir tøft, spesielt etter to unødvendige tap mot Fulham og Swansea. Vi har ødelagt mye for oss selv, og vi må kjempe knallhardt for å bli blant de fire beste, sier supporterlederen.

- Arsenal ligger 10 poeng bak Tottenham på sikker Champions League-plass. Det må gjøre vondt?

- Ja, tabellen er definitivt ikke lystig lesning for tiden, men det er lenge igjen og vi skal komme foran dem, avslutter Furuheim.

Er Wenger trygg i jobben? Diskuter under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.